• 25. oktober 2020

Indhold

Referat Norwegian Cup 2013

Norwegian Cup 2013

Den sidste konkurrence i den nordiske weekend blev afholdt af nordmændene og vejrudsigten var langt fra den bedste. Konkurrencen startede planmæssigt søndag morgen kl. 8:00 med tørvejr og en vind som lå på cirka 5 m/s. Maxtiden var sat til kun 2 minutter og det viste sig tilstrækkeligt til at holde de fleste modeller borte fra træerne.

Hele fem danskere gik til start: I F1B var Jens B. Kristensen og Thomas Røjgaard flyvende, men Lars Buch Jensen, Steffen Jensen og Esben Jensen stillede op i F1A.

Allerede fra første start begyndte droppene og da de første tre perioder var overstået var det kun Thomas Røjgaard der havde alle tre max'er i hus. I anden periode begyndte regnen og blæsten friske op til 6 m/s for til sidst at ende i en 7-8 m/s i tredje periode med solide regnbyger.

En del havde overlevet til Fly-off som klogelig blev udsat til om aftenen. Kl. 20:00 gik Fly-off i gang i nogenlunde fornuftigt vejr og maksimum tiden blev sat til 7 minutter.

I F1A vandt Siegfried Limberger efterfulgt af svenske Jan Svennungson med britiske John Carter på tredje pladsen. Jan kan derfor se tilbage på en meget god fritflyvnings weekend og det bliver spændende at se hvad han kan drive det til fremover.

I F1B vandt Andrey Burdov endnu en sejr efterfulgt af endnu en russer og svenske Bror Eimar. Thomas Røjgaard fik kastet sin model skævt og det betød den stallede en hel del, så tiden blev under 3 minutter og en placering langt nede.

Samlet set kom også denne konkurrence i mål selvom betingelserne var rigtig dårlige. Lad os håbe nordmændene er heldigere med vejret næste år.                       

Som et lille kuriosum var der advarsler omkring kraftig sidevind da jeg kørte tilbage over Øresundsbroen. Det sætter ligesom tingene i relief.

                                                                                                                                                                              Lars Buch Jensen