• 21. oktober 2020

Indhold

Referat 2011

Sierra Cup.

Sierra Cup  oktober 2011- Lost Hills Californien

Efter endnu et par dages træning oprandt fredagen og Sierra Cup.

Vejret lignede til forveksling de øvrige dage med vindstille og klar himmel med en smule dis i baggrunden.

Med andre ord et perfekt oplæg for en god konkurrence. For mig startede det galt fordi jeg ikke fik ordentligt fat i mit håndtag til højstartslinen og ikke fik den rigtige fart i modellen, som lavede et stort dyk og begyndte glideflugten i blot 45 meters højde. 

Det rakte desværre kun til 3 minutter og 15 sek og det var temmelig surt, men der var ikke noget at gøre ved det.

I runde to og tre fik jeg maxer, men desværre var løjerne dermed slut for mit vedkommende fordi resten af starterne bestod af flyvninger alle under 3 minutter.

Den værste flyvning var runde fire hvor der skete et alvorligt elektronisk kiks i min Koszonoszkhin model. Der skete det hændelige at højstartslinen bristede i afskydningsøjeblikket og tre sekunder efter skete katastrofen, fordi modellen DT-ede af en tilsyneladende uforklarlig årsag. Resultatet blev sølle 21 sekunder, hvilket fjernede enhver mulighed for at blive andet end nr sidst. Noget slukøret måtte jeg endnu engang opsøge Roger Morel, for at finde en forklaring på denne mærkelige hændelse.

Roger undersøgte min indstilling i black magic timeren og det viste sig at der var programmeret step 15 ind under F1A timeout.

Ifølge Roger skulle det betyde at modellen bliver provokeret til et DT ved linesprængninger og nu blev det ændret til step 9, som var lig med glide positionen.

Dermed skulle problemet være væk fremover, men denne konkurrence var ødelagt.

Det lykkedes mig at lave endnu en dårlig start ud til siden og så ramte jeg forbi termikken yderligere to gange. De lokale trøstede mig med at der var vanskellige termikbetingelser på stedet fordi boblerne var snævre og svære at ramme. Hvis det virkelig passede må jeg give dem ret.

Jeg gjorde det man kan gøre for at finde den gode luft: fik termik indikation og fik det bekræftet ved at tage endnu to cirkler i den gode luft, for så at skyde modellen af.

Selv i bunt øjeblikket var der termik træk i linen, men alligevel faldt modellen ud af termikken og landede før tid. Jeg har ikke så meget at sige til sådan en flyvning andet end Øv og Nåh!.

Jeg mener ikke der flyvemæssigt kan læres så meget af denne flyvning, men til gengæld bliver min Koszonoszkhin model ikke brugt mere når der er termik. Det bliver en anden model som klarer det job bedre.

De andre model flyvere i F1A fløj naturligvis også og efter min vurdering så det bedst ud hvad Brian Van Nest og Ken Bauer lavede. Ken droppede desværre og nåede ikke igennem til Fly-offet. Brian kom igennem sammen med tre andre til Fly-offet, men han maxede desværre ikke til de fem minutter. Pierre Brun og Hector Diez klarede de fem minutter og i syv minutters runden fandt de to ingen god luft, men det var meget vigtigt de startede på samme tid - lidt mærkeligt i mine øjne.

Pierre Brun vandt konkurrencen som en glad mand med 175 sekunder.

Lørdag den 16. oktober var der konkurrence for propelklasserne som jeg desværre kun fik set første runde af, da jeg skulle køre til Los Angelos for at møde en gammel ven, som ikke var modelflyver.

Jeg fik set Henning Nyhegns flotte start i første runde og det blev til et flot fire minutters max. Alt klappede for Henning og det så elegant ud.

Samlet set er pladsen utroligt god, menneskerne er utroligt venlige og der er relativt gode faciliteter.

Derfor kan jeg kun anbefale denne konkurrence, hvis nogen skulle få den gode ide at rejse derover.                                                                                                                                                                                                                                                                         Lars Buch Jensen