• 30. september 2020

Indhold

Eifelpokal 2006

37. internationale Eifelpokal 2006 Zülpich, Tyskland.

 Referat ved Leif Nielsen.

Skulle jeg samle hovedindtrykket i årets Eifel Pokal i et enkelt ord, må det være STORSLÅET. Undertegnede og Lars Buch Jensen slog følgeskab til Årets Eifel Pokal, der blev afholdt fra den 31. august til den 3. september, på nogle af tysklands mest frugtbare marker i omegnen af Zülpich ved Bonn. Flyvepladsen er ideel. Midt i et område med åbne marker ligger en radiostyringsbane, med tætklippet græs der er en sand fornøjelse at højstarte på, når der skal løbes stærkt. Terrænet rundt om pladsen er åbent og overskueligt med næsten 2 km frit flyvefeldt til alle sider - hvis der ses bort fra en lille model-ædende skov ca. 300 meter fra startstedet. Til skovens gunst kan siges, at den i år havde valgt ikke at lægge sig i vindretningen.

Det er 37. gang der arrangeres Eifel Pokal. Arrangøren, Peter Mönninghoff, er et hjertegodt menneske og de mange års erfaring med konkurrencen, omsættes i et overskud af venlighed, og imødekommenhed, der tilgodekommer deltagerne. Man føler sig som Mönninghoff´s personlige gæster, til trods for at der er ca. 130 deltagere i konkurrencen.    

Zülpich ligger ca. 700 km. fra den danske grænse, så det er en overkommelig køretur og mange flere burde unde sig selv at opleve dette pragtfulde fritflyvningsarrangement.  - og Peter Mönninghoff kan det med at arrangere: Storslået flyveplads, gode campingfaciliteter, god konkurrencelogistik, øl-telt, mobil restaurant med et gudbenådet udvalg af Tyske nationalspiser, her nævnes i flæng: Carrywurst mit Pommes, Zigeunerbratwurst Hausfrau-art mit kartoffelsalat og ikke mindst klassikeren Jägerschnitzel mit herzlich gemüsse.

Konkurrencen trækker da også store navne som Andruikov fra USA,  Kulakovsky og Pshenychnyy fra Ukraine, Kilpeläinen fra Finland og Schelhasse fra Tyskland, men også mindre navne som Dijk og Boer fra Holland.

Lars Buch og jeg kørte fra Danmark fredag efter arbejdstid og var på pladsen kl. 2 om natten. Her slog vi telt op og sov til kl. 6 om morgenen. Undertegnede vågnede ved hanengal fra Genzen, en nærliggende pittoresk landsby med alt i gemütlichheit - bindingsværk, stråtag, stokroser, kirkespir, brostensbelægninger og således også et mindre hønsehold.

Lørdag Kl. 8 var F1A konkurrencen i gang. 1. periode. 81 deltagere. 210 sek. max. Alle lurer på alle. Hvem går først?  Stille, stille vind.  - til tider vindstille, højt sløret skydække. Det var næsten for nemt. - hvilket også skulle vise sig at være rigtigt. Undertegnedes første flyvning startede med et bunt af bedste slags i, hvad jeg med stor sikkerhed ville kalde en fin lille boble. Efter 1 minuts flyvning var det dog klart at boblen var bristet, og jeg havde indtryk af at der havde indfundet sig en elefant på modellen, der trykkede den mod jorden. 1½ minut - slut. Nedtur. 63 ud af 88 deltagere maxede ikke i morgenstarten. Lars gik det dog bedre for og han fløj, i mine misundelsesslørede øjne, mere eller mindre velfortjente maxer helt frem til 6 periode, hvor en kraftig termikbobbel trak hans model ud af kontrol, så han udløste i lav højde med kun 1 minuts flyvning som resultat.

På trods af det fine vejr, vi var højst oppe på 4 m/s, lykkedes det kun 3 at manøvrere uden om elefanterne og flyve sig igennem til Fly-off. Det var hollænderne Ivo Kreetz og  Marten van Dijk, samt Østrigeren Rudolf Holzleitner.

I fly off trak Marten van Dijk det længste strå, da han 1 minut før periodens udløb, udløste sin model i et imponerende bunt, der fik modellen til at glide ind over frituregryder og øltelt. Modellen kvitterede med en 300 sekunders flyvning, hvor den således distancerede Ivo og Rudolf med h.h.v. 20 og 30 sekunder. Det er en sjælden fornøjelse at kunne se et fly off på denne måde, hvor konkurrencens øvrige deltagere kunne aflæse fly-off-deltagernes taktik og flyvemønster, buntets højde, og ikke mindst modellens glideegenskaber - siddende i et øltelt. Helt enkelt: Storslået.

 

Vi havde ikke fornøjelsen af at kunne følge F1C og F1B-konkurrencen, der var blevet afholdt under noget mere vanskelige vejrforhold om fredagen, men ved præmieuddelingscermonien fik vi indtryk af den tyngde der hviler over konkurrencen, idet F1B flyvere som Andriokov, Anzelmo Zeri, Stefanschouk, og Bernd Silz besteg sejrsskamlen, foran et felt af 46 Wakefieldflyvere og i F1C var Gerhard Arringer, Rolf Stäbler og Volodymy på podiet.

 

Efter konkurrencen blev der disket op med alt i lækre fritflyvningskomponenter. Mange østerlændinge havde deres "hjemmesløjd" med og solgte fra boder og biler. Alt fra færdige buntmodeller over Wakefieldpyloner i kulfiber, til snittapper i metermål kunne købes. Kulfiberlister i alle størrelser og gørelser, højstartsliner og Ikarexbeklædningspapir i farver man ikke troede muligt.

 

Eifel Pokal blev den sidste af 4 World Cup konkurrencer jeg har deltaget i i år - efter mere end 10 års pause fra FF-scenen. Men storslåede fritflyvningsoplevelser i Rinkaby,  Salzland, Zülpich og i særdeleshed Poitou, har "fyldt opleveren" med indtryk nok til at imødese en lang byggevinter og stor lyst til at koble mig på næste års multinationale fritflyvningscirkus, der starter i marts med den underfundige naturoplevelse, at stå på en frossen sø i Norge og flyve fritflyvning i umanerlig mange minusgrader.

 

 

Resultater:

 

F1A

1  Marten van Dijk             NED             1290 + 300 sek.

2  Rudolf Holzleitner         AUT              1290 + 280 sek.

3  Ivo Kreetz                      NED             1290 + 270 sek.

4  Viktor Bothauer             GER              1281

5  Antoon van Eldik           NED             1276

 

32 Leif Nielsen                   DEN             1164

 

37 Lars Buch Jensen           DEN             1144

 

81 deltagere.

 

 F1B

1 Alexander Andriokov     USA              1170 + 300 + 363 sek.

2 Anzelmo Zeri                   NED             1170 + 300 + 271 sek.

3 Stepan Stefanshouk         UKR             1170 + 300 + 269 + 144 sek. !!!

4 Dieter Paff                       GER              1170 + 300 + 269 + 0 sek. surt

5 Bernd Silz                        GER              1170 + 300 + 266 sek.

 

46 deltagere.

 

F1C

1 Gerhard Arringer             AUT              1170 + 288 sek.

2 Rolf Stäbler                     GER              1170 + 234 sek.

3 Sychov Volodymy          UKR             1170 + 134 sek.

 

10 deltagere.