• 28. september 2020

Indhold

Eifelpokal 2009

Zülpich, Tyskland den 28. & 29 august 2009.

Årets version af Eifelpokal var ganske speciel, fordi det var nr 40 i rækken af den traditionsrige konkurrence. Vejret var til gengæld i den blæsende ende, hvilket fik nogle til at holde sig væk og atter andre til at trække sig ud af konkurrencen før tid. Men det afskrækkede ikke de to gæve danske F1A fritflyvere, Leif Nielsen og Lars Buch Jensen, som begge gennemførte konkurrencen.

Vejret var ret blæsende, men til gengæld var det fra en retning, som ikke gav de sædvanlige trætop landinger og klatreture. Allerede fra morgenstunden var der 4 m/s og der var derfor ingen tvivl om at Leif og Lars skulle finde blæsevejrs modellerne frem. Allerede i første runde måtte vi begge indkassere et drop fordi termikken ikke holdt for Lars vedkommende og Leif kom dårligt af sted i buntet. På det tidspunkt så det ud som om konkurrencen var blevet uinteressant for begge modelflyvere, men vi valgte dog at fortsætte, fordi vi alligevel var kørt der ned.

Resten af dagen var der drops på stribe fra næsten alle deltagere, hvilket primært skyldtes vinden var øget til 6-8 m/s og de fleste havde mere end nok at gøre bare med at holde modellen nogenlunde stabilt på linen. Leif fik en max flyvning, som kom meget højt og det viste sig temmelig svært at lokalisere modellen i landingsområdet, selv med flittig brug af walkie talkie pejlinger. Midt under det hele forsvandt pejlingssignalet og vi kørte derfor tilbage til startstedet for at gå i gang med næste periode. På startstedet viste det sig at nogle flinke modelflyvere havde taget modellen med tilbage og mand og model blev forenet igen. Præcis det samme skete for Lars til forrige års Eifelpokal, men det giver desværre en del tidsspilde, selv om meningen var fin nok. I start fire havde jeg det uheld at krogen ubemærket blev blæst åben af vinden eller termikken, uden jeg var klar over det, og bunt sekvensen kom utilsigtet ind. Det sædvanlige dyk indtraf og modellen rettede op i meget lav højde og jeg tænkte at tiden ville blive så dårlig at jeg definitivt var ude af konkurrencen. Stopuret viste 19,6 sekunder og da tiden var under 20 sekunder var jeg berettiget til en omstart, der heldigt nok gav max i sidste sekund. I runde seks viste det sig at jeg lå nummer fire som bedste flyver efter de kun tre med fuld tid. Det var en stor overraskelse for mig, da jeg jo havde hele tre mindre drop. I syvende start fløj jeg maks og Anrijs Plume fra Letland droppede fælt, hvorefter jeg svang mig op på tredje pladsen.

Fly-off blev mellem Allard Van Wallene og John Carter, hvor Allard vandt en tydelig sejr. Efter min mening fløj Allard også bedst hele dagen, så sejren var velfortjent.

Om fredagen havde der været Fly-off i F1B som Bernd Silz vandt i fin stil med fulde 10 minutter over Rolandas Mackus (Litauen) og Michael Seifert fra tyskland. F1C blev vundet af Pieter de Boer, der som eneste deltager havde fuld tid.

Således kunne vi efter stævnet vende glade tilbage til Danmark, hvor det også denne gang lykkedes en dansker at få en pokal med hjem. Hvem bliver det næste år?

Lars Buch Jensen