• 24. november 2020

Indhold

Referat 2010

Eifel Pokal, Zülpich, Tyskland  28 august 2010.

Lun og lækker eftersommer med høj sol og gyldne tørre stubmarker i det naturskønne Eifel?

Nej, desværre ikke. I stedet efterårets begyndelse med koldt blæsende vejr med masser af regn i såvel byger som i den mere vedvarende udgave, suppleret med lidt hagl og torden og klæge mudrede marker!

Alligevel var 3 danske F1C flyvere og 6 F1A folk troppet op i sydtyskland. F1C folkene, som havde glæden af det ringeste vejr som faldt om fredagen, opgav ævred før de kom rigtigt i gang, og ingen af dem deltog i konkurrencen. De ydede så til gengæld en kæmpe indsats som hjemhentningshold for F1A folkene om lørdagen. Det var en fantastisk hjælp for os alle at slippe for langt de fleste af turene ud i mudderet. Flyveforholdene var virkeligt vanskelige. Vinden skiftede hyppigt retning alt efter hvor der var regnbyger henne, og den megen omskiftelighed skabte en hel del turbulens og nogle ret uforudsigelige termikbobler. Samtidig er der den tilbagevendende udfordring, at der midt på den glimrende plads er et lille kvadratisk stykke skov, som de uheldigste deltagere fløj henover eller landede i, i de perioder hvor vinden var mest drilsk.

Af de 75  tilmeldte mødte de 58 op og fik noteret tider, og det er faktisk flot forholdene taget i betragtning. Til mange stævner er makser dagens orden og drops sjældne. Således ikke her! De vanskelige forhold gjorde, at der blev smadret en hel del modeller, og der blev droppet flittigt, desværre også af de danske deltagere.

Leif Nielsen fløj klart bedst af os. Godt nok 4 kiksere, men alle ret små og et af dem endda på grund af de ovennævnte problemer med skovstykket. Han endte med 1163 sekunder på en flot 10. plads 12 sekunder foran Lars Buch, som har en del at takke sin model for! Godt nok er den efter diverse reparationer vind og skæv, men uanset om Lars buntede til højre ellen venstre eller startede med imponerende loops, så fandt modellen ind i den gode luft og skrabede fine tider sammen.

Jes Nyhegn mistede sin chance for en topplacering allerede i anden runde, hvor han i et forsøg på at lave et brag af et bunt, fik fanget modellen så tidligt, at den aldrig kom rigtigt op over hovedet på ham, men strøg ud til den forkerte side og endte i noget helt anden luft end planlagt med et fælt drop til følge. Resten af flyvningerne var OK og han endte på 16. Pladsen.  Peter Rasmussen trak sig ud af konkurrencen efter anden periode som resulterede i et 0, da han først trak sin nye model og dernæst sin A2 Classic i jorden. Esben gennemførte sin første konkurrence med en bunt-model efter ganske få trimstarter, og efterhånden som den blev justeret helt på plads i løbet af formiddagen, gik det helt fint. Jeg selv lavede 7 glimrende starter, men jeg havde ikke nogen heldig hånd i valget af luft, så det gav kun 3 makser. En af dem var endda temmelig heldig, da modellen cirklede om bag skoven to gange, men dukkede op igen, så tidtageren kunne se hele flyvningen. Samlet set rakte det til 23. pladsen. Alt i alt kan vi glæde os over, at de danske deltagere igen placerede sig i den klart bedste del af deltagerfeltet.

På pladsen var der som sædvanlig mulighed for at købe diverse nærende lokale specialiteter, hvoraf Currey-wursten og Jaeger-snitzelen var de mest populære, og da stævnet er velorganiseret og stemningen god, så dukker der nok en flok forventningsfulde danskere op igen til næste år.

Steffen H Jensen