• 29. september 2020

Indhold

Referat Eifel Pokal 2013

Eifelpokal 2013

Årets udgave af Eifel pokalen blev en konkurrence i gennemsnitligt vejr og en samlet indsats under middel. Her tænker jeg ikke blot på egen indsats, men den samlede indsats.

 

Propel konkurrencen - fredag 31/8.

Førstedagen, fredagen, var som sædvanligt dedikeret til Wakefield og gas/F1Q og det var samtidig den mest blæsende dag. Det betød nedsatte max tider i runde 1 og 6 og endda hel aflysning af runde 7. Desværre havde ingen danskere i år mod på at deltage og vinderne blev Bernd Silz i F1B, Sigurd Seidel i F1C og Ossi Kilpelainen i F1Q. Alle tre er særdeles erfarne herrer og Sigurd Seydel mødte jeg personligt for en del år siden hvor han kort før Eifel Pokal havde anskaffet sig et par modeller at flyve med. Det var dog uden den store succes, men nu er sejren endelig kommet i hus.

 

F1A konkurrencen - lørdag 1/9.

Til svæve konkurrencen var vinden løjet en del, men vindstille var det ikke da konkurrencen startede. Der var 52 deltagere og jeg fløj med fire andre på min startpol. Konkurrencen startede skidt for mit vedkommende, med en ærgerlig fejl som betød drop sammen med 25 andre. Derved droppede 50% af feltet i runde 1 og det er ganske meget i en World cup konkurrence. Første runde havde efter min mening ikke specielt hårde betingelser, der var 2 m/s og lidt svag termik her, så derfor virkede det underligt at så mange droppede. Som dagen skred frem og vinden steg til en 5 m/s var der efter min mening overraskende mange som valgte at trække sig ud af konkurrencen. Termikboblerne blev efterhånden lidt kraftigere og desværre var det svært for mange at højstarte fordi årets startareal var meget lille, delvist fordi den en kant var en majsmark, den anden var en mark, landmanden ikke ville have vi gik på og den tredje retning var direkte ind på campingpladsen. Efter frokost var der en del som valgte at trække sig ud af konkurrencen og hele 19 piloter fik i runde 7 ikke noteret en tid.

Da dagen var forbi var der kun to deltagere med fuld tid, Antoon Van Eldik og Allard Van Wallene. De er begge dygtige modelflyvere og efter min mening var deres Fly-off plads fuldt berettiget, da de begge havde gode præstationer på dagen. Til Fly-off gik det desværre galt for Allard Van Wallene som kun scorede 38 sekunder, men Antoon fik fuld tid.

                                                                                                                                                                               Lars Buch Jensen