• 27. november 2020

Indhold

Poitou 2002

Referat ved Steffen Jensen - Poitou 2002

Da konkurrencen i Poitou i år var placeret ret sent i august på grund af europamesterskaberne i Ungarn, så var der kun få danske deltagere i det traditionsrige stævne.

Vejret i dagene op til stævnet var perfekt til trimning: ret svag vind og temperaturer som ikke lå over, hvad vi har været vandt til i denne danske sommer. Tom Oxager var i trim efter EM, så han holdt stort set modellerne i kassen på trimdagene, mens Karsten og Steffen trimmede fra tidlig morgen til sen aften både torsdag, fredag og lørdag.

I konkurrencen for de små modeller som blev afviklet fredag deltog Mille Oxager traditionen tro, men hun havde i år et par starter, hvor modellen efter udmærkede højstarter stallede en del. Placeringen blev derfor knapt så fin som ellers.

I klassen for de små gassere lavede Tom Oxager en imponerende 1. start hvor max'en var sat til 5 minutter. Imidlertid forputtede modellen sig, og da Tom derfor missede 2. periode trak han sig ud af konkurrencen.

Til selve "Les Journées Internationale de Vol Libre", som i år blev afholdt for 25. gang, var vejret om lørdagen, hvor der blev fløjet gas og wakefield, ganske enkelt fremragende. Det meste af dagen var der svag vind og masser af termikaktivitet. Tom kvitterede med at flyve fuld tid. Hans eneste start i dårlig luft i de indledende runder faldt lige efter frokost, og den kombinerede han praktisk nok med et overrun! Omstarten kunne gennemføres med samme model, og den gav ingen problemer. Der var i alt 5 mand i flyoff, og Tom lavede en glimrende start. Modellen kom højt op, gik fint ind i glidet, men luften var ikke særlig hjælpsom, så det blev denne gang kun til en 5 plads. Konkurrencen blev vundet af englænderen John Cuthbert foran østrigeren Reinhard Truppe.

I wakefield blev der dagen igennem vist fornem flyvning, og det endte med et par ukrainere samt nogle af de gamle kendinge fra Holland i flyoff. Vinderen blev først fundet efter yderligere en runde tidligt søndag morgen, og det endte med at Anselmo Zeri trak det længste strå foran Henk van Hoorn, selv om Zeris model var trimmet så kritisk, at den faktisk powerstallede flere gange under stiget i den afgørende flyvning.

Ret efter F1B flyoff'et startede F1A konkurrencen. Vinden var ret svag i første runde, men herefter tog den til, og efter frokost var den klart over "aflysningsniveau". Både Karsten og Steffen maxede i de 3 runder inden frokost, men da Karsten i fjerde runde først trak en model i jorden så den brækkede kroppen og herefter droppede i omstarten, så afstod han fra de resterende flyvninger. Steffen maxede til og med 6 runde, men lavede så en decideret højstartsfejl i sidste runde, som resulterede i en flyvning på kun 95 sek. Så var det muligt at komme af sted hjemover uden at spilde tid på fly off mv, og det var jo meget praktisk, da både Karsten og Steffen skulle møde på job mandag eftermiddag! F1A konkurrencen blev vundet af Valo fra Finland. Han fløj godt hele dagen, og han var den eneste af de 5 deltagere i flyoff'et der maxede. I alt deltag der 88 i F1A hvor Steffen blev nummer 23 og Karsten nummer 66, 46 i wakefield samt 19 i F1C.