• 25. oktober 2020

Indhold

Referat 2011

Poitou 2011: Same, same, but different!

Et citat fra referat 2010 for samme konkurrence: " Referaterne fra de seneste mange års Poitou-konkurrencer har haft en kedelig tendens til at ligne hinanden! Efter en indledning hvor stævnet, trimmedagene, vejret, den lokale mad etc. besynges og roses i høje toner, kommer de benhårde facts: Hvorledes klarede de danske deltagere sig? - og gang på gang har meldingen været: Lige ved og næsten." 

På mange måder kunne dette års referat klares med en udskiftning af datoerne på de foregående referater, men hvad var det der var "same", og hvad var "different"?

Different: Der var et par nye deltagere i F1A, og der var nye folk på campingpladsen! - og så var vejret faktisk ikke ret godt, hverken på trimmedagene eller under stævnet. Det var virkelig anderledes end det plejer, og jeg husker ikke, at det nogensinde før har været koldt og regnfuldt under dette stævne.

Same: Den store fællesmiddag på "Relais du Chateau" var som sædvanligt en udsøgt fornøjelse både med hensyn til selskabet og det kulinariske. Resultaterne var desværre også i kategorien "som det plejer", idet ingen af de 7 danske deltagere formåede at levere et godt og godkendt resultat. Hvis vi starter i den ydmyge ende af resultatlisten, så var der 3 danskere der placerede sig lige efter hinanden på pladserne 54, 55 og 56 med en afstand på kun 18 sekunder. Det var Peter Buchwald, førstegangsdeltageren Kristoffer Nielsen og Esben Jensen. De opnåede deres resultater på vidt forskellig måde, og hver især er der nok mindst en enkelt start som de gerne havde set anderledes! For Esben var de fjerde runde, hvor han for at redde modellen som var på vej i jorden i et gedigent spiraldyk, udløste radio-DT'en, med det resultat at modellen landede efter 16 sekunder. I de fleste tilfælde giver flyvninger under 20 sekunder ret til en omstart, men undtagelsen er de starter hvor en deltager har trykket på "panikknappen". Det er en helt rimelig og god regel, da den effektivt eliminerer taktisk brug af radio-DT'en. Kristoffer vil nok hellere glemme 6 start, hvor han kun fik 60 sekunder. Han gennemførte ellers dette sit første internationale stævne i fin stil, og når han snart selv overtager ansvaret for at indstille timeren på 3 minutter, så undgår han sikkert også at modellen dt'er før tid …… Peter Buchwald havde ikke mindre end 4 halvstore drops, og han virkede ikke helt tilfreds med hverken sin egen eller modellens præstation. De sidste 4 af os lå i spændet fra nummer 22 til 34 med et lille minuts spredning. Leif Nielsen og Karsten Kongstad havde hver 2 drops, mens Peter Rasmussen og jeg hver nøjedes med et enkelt. Der blev faktisk leveret masser af gode flyvninger fra os alle, men det er altså ikke konsistent nok til topplaceringer. I år hvor vejret vitterligen var vanskeligt kom der 10 mand til Fly-off, og da 3 af dem fløj 5 minutter, blev det hele først afgjort i 7 minutters runden, hvor Maarten Van Dijk vandt med imponerende 367 sekunder.

Der var hverken dansk deltagelse i F1C eller F1B, så det forbigås i nærmest tavshed, dog skal det bemærkes at vinderen i F1B er en ganske ung franskmand på kun 10 år, som med en smuk "købemodel" satte hele den etablerede elite til vægs!

Komplette resultater findes på konkurrencens hjemmeside.

                                                                                                                            Steffen Jensen