• 21. oktober 2020

Indhold

Referat Swedish cup 2013

Referat fra Swedish Cup 2013

Enfin! - som de siger sydpå….

Som referent har jeg masser af gange fortalt historien om stævner, hvor de danske deltagere har haft fantastiske trimmedage efterfulgt af konkurrencedage hvor små fejl og uheld har betydet at resultaterne ikke har levet op til ambitionerne og forventningerne. Derfor er det en særlig glæde at referere dette års Swedish Cup!

Vi var kun 3 danskere til start i dette første af tre stævner i en lang weekend, og fælles for os alle var, at forberedelserne ikke havde været optimale med eksempelvis alt for lidt trimning op til stævnet.

Og hvad skete der så? Alle mand kom i Fly-off i fin stil!

Hvordan gik det så til? For det første: vejret var glimrende, hele dagen var vinden mellem 3 og 5 m/s, temperaturen var behagelig og det holdt tørvejr. Vi fløj faktisk alle sammen rigtig udmærket. Det største spændingsmoment stod jeg selv for, da jeg i næstsidste periode landede på 3.00 rent. Alle andre starter var sikre maks'er for os alle sammen. Da 5 periode sluttede midt på eftermiddagen var vinden og termikken fortsat så kraftig, at det naturligvis blev besluttet at udskyde Fly-off'et til hen under aften, så der var et par timers velfortjent pause. Imidlertid så aftog vinden ikke som forventet om aftenen, så Fly-off'et  blev udskudt et antal gange, inden det kunne afvikles klokken godt 9 om aftenen med 11 deltagere i F1A. På grund af det fremskredne tidspunkt blev 5 minutters starten sprunget over, og vi gik direkte til at forsøge at flyve 7 minutter. Vi 3 danskere valgte noget forskellige taktikker i Fly-off'et . Jeg trak lang frem foran feltet sammen med Cenny Breeman fra Belgien, mens Esben og Peter blev tættere på hundeslagsmålet omkring startlinjen. Allerede 3-4 minutter inde i Fly-off perioden følte jeg en svag termikindikation, og udløste prompte. Buntet var rigtig udmærket, og luften var hjælpsom uden at være prangende, hvilket gav 281 sekunder. Peter fik lidt senere også et virkeligt godt træf med en god start i fin luft, hvilket gav 286 sekunder som rakte til en 4. plads. Esben havde udfordringer med linekryds og anden tumult, og lavede faktisk sin dårligste start hele dagen, hvilket gav 224 sekunder.

Cenny Breeman var den eneste som fløj 7 minutter. Han udløste i samme område som mig, men ca. et minut senere, og her var luften altså markant bedre end det jeg oplevede. Per Findahl og Mikhail Kosonozhkin blev nummer 2 og 3. Der var begge i karambolage med den skov som omkranser pladsen, idet Mikhail landede oppe i et træ, mens Per fløj over skoven og landede bag træerne.

Hjemhentningen varede næsten til midnat, idet vi simpelthen ikke kunne finde Esbens model, selv om der var klart og tydeligt signal fra bipperen. Det viste sig at den hang i et træ, så det blev aftenens sidste opgave at klatre op og pille den ned, før vi kunne haste til teltet for at få lidt aftensmad inden de få timers søvn inden der skulle være briefing til Danish Cup kl. 06.00 fredag morgen!

I F1B klarede Thomas Røjgaard sig fint, bortset fra et enkelt alvorligt drop i 4. periode.

                                                                                                                                                 Steffen Jensen