• 29. oktober 2020

Indhold

Nyhedsbrev juli 2020

Fritflyvnings-nyhedsmail - 8. juli 2020

 

Danmarksmesterskaber for fritflyvende modeller

lørdag 12. og søndag 13. september på Kongenshus Hede

Fritflyvning Danmark har ansøgt Skov- og Naturstyrelsen om at afholde Danmarksmesterskaber på Kongenshus Hede 12.-13. september - og vi har fået lov til at disponere over heden disse dage.

Vi planlægger konkurrencen som et to-dages stævne, hvor der er briefing lørdag kl. 10.00. På briefingen fastlægges perioderne i det omfang det er muligt.

Sæt kryds i kalenderen - der kommer en udførlig indbydelse i næste Nyhedsmail.

 

 

Pop-up konkurrence på Randbøl Hede lørdag 27. juni

Leif havde inviteret til konkurrencen - her er hans rapport fra dagen:

Bjarne og Tobias havde taget turen fra Odense for at deltage, ligesom Karsten fra Ringsted dukkede op og sluttede sig til jyderne, som var novicerne Ruben og Rasmus samt undertegnede, der var på hjemmebane på heden.

Vejret var godt, 4-5 m/s fra sydøst og masser af sol.

Vi besluttede at flyve 5 starter med maxtid på 120 sek. uden perioder inden kl. 16.00, hvor der var proklameret regnvejr.

Bjarne og Tobias valgte et startsted noget langt fra "deres udsendte", så vi kunne ikke følge deres flyvninger.

Vi andre fik plottet mange gode termikflyvninger ind medsamt lidt smådrops. Særligt de to novicer viste fine takter med modeller, som Ole meget generøst har afhændet til dem. De to "radio-folk" skal nok give hård konkurrence til Tordensskjolds soldater, når de får mere styr på højstarten - og glidet.

Rasmus fik 3 maxer og to drop, ialt 420 sekunder. Karsten fik 435 sekunder, Ruben fik to maxer og ialt 494 sekunder og undertegnede droppede 5 sekunder i sidste start og fik 595 sekunder.

Vi gentager nok successen en anden gang. Be there......

 

 

Internationale konkurrencer i 2020

Fra Allard van Wallene er der kommet besked om, at konkurrencerne Pieter de Boer Memorial og Antoon van Eldik Memorial, der begge skulle være afholdt i Polen denne sommer, er aflyst.

Til gengæld meddeler Didier Chevenard fra Frankrig, at den traditionsrige "3 Jours d'Arbigny" bliver afholdt fra 26. til 28. juli. Ved konkurrencen flyves alle FAI-klasser, og det er Euro-Challenge-stævner i de små klasser F1S, F1H og F1G. Euro-Challenge er en særlig europæisk konkurrence-serie, hvor resultaterne fra en række stævner lægges sammen - lidt i stil med World Cup-stævnerne.

Interesserede kan evt. kontakte Peter B eller Tom om "3 Jours d'Arbigny" - Peter og Tom plejer at deltage.

Fra den franske Moncontours-fritflyvningsklub er der besked om, at såvel "Poitou International" som "Hispania Cup" bliver afholdt henholdsvis 8.-9. august og 10.-12. august. Få evt. flere oplysninger ved henvendelse til konkurrenceledelsen.

Det siger sig selv, at ændringer i corona-situationen kan medføre ændringer i planerne om at afholde de franske konkurrencer.

Det skandinaviske F1S/E-36 mesterskab forventes fortsat at blive afholdt i Bollerup nær Ystad i Sverige 30. august. Vi mangler dog stadig en egentlig indbydelse med tilbud om overnatning.

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

Uge 28      Taulovklubbens sommerlejr, Hjelm Hede

26-28/7    3 Jours d'Arbigny, Frankrig

8-9/8         Poitou International, Frankrig

10-12/8    Hispania Cup, Frankrig

30/8          Nordisk mesterskab i klasse F1S/E36, Bollerup, Sverige

12-13/9    Fritflyvnings-DM på Kongenshus Hede