• 30. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev - sep 2020

Fritflyvnings-nyt - 10-09-2020

 

Nu står Danmarksmesterskaberne for døren i den kommende weekend

Der er lagt op til såvel et sportsligt som et meteorologisk drama, når årets Danmarksmesterskaber afholdes lørdag 12. og søndag 13. september på Kongenshus Hede nær Viborg.

Der er briefing lørdag 12. september kl. 10.00  ved Kongenshus Naturcenter, Vestre Skivevej 142, Daugbjerg, Viborg.

Som de fleste nok har bemærket, er vejrudsigten - med et positivt ord - udfordrende. Der skulle komme både regn og vind - i skrivende stund regn om lørdagen og vind om søndagen. Men der bliver også stillet tørvejr og kun svag vind i udsigt - så det virker pt. sandsynligt, at det vil være muligt at flyve under rimelige forhold i løbet af weekenden.

Ved briefingen forelægger konkurrenceleder Leif Nielsen en plan for, hvornår der skal flyves.

Det kan blive nødvendigt at inddrage søndagen til de sidste flyvninger.

Der er Danmarksmesterskaber i klasserne F1A, F1B, F1Q, F1H, P-30, chuckglider, F1S/E-36.

Vel mødt, Leif Nielsen 

 

 

Det uofficielle Nordiske Mesterskab for klasse F1S/E-36 i 2020 

Det uofficielle mesterskab blev fløjet i Bollerup i Sydskåne på markerne til Landbrugsskolen Bollerup søndag den 30. august. Samme sted var der i dagene fra torsdag til lørdag blevet afviklet et stort veteranmodel-stævne, der havde omkring 20 deltagere - heriblandt en lille håndfuld danskere.

Arrangør af begge stævner var Bo-Eskil Nilsson, der i mange år har været ansat på Bollerup Landbrugsskole og som derfor har haft held med dels at få adgang til markerne efter at afgrøderne er høstet, og som oven i købet kan påvirke skolen lidt til at tage hensyn til afgrøderne på de marker, der er mest interessante som fritflyvningspladser .....

I år havde Bo-Eskil været særdeles dygtig - dels havde vi en meget stor græsmark at flyve fra med omliggende marker, som man både måtte gå og køre på - og dels havde han sørget for perfekt flyvevejr med sol, vind mellem 1 og 4 m/sek. og store, dejlige termikbobler.

Så alt var perfekt, da deltagerne samledes til briefing kl. 9.00 søndag morgen.

Ja - deltagerne - det viste sig, at vi kun var fem flyvende. To i F1S/E-36, en i P-30, en i F1B og en i F1H. Bo-Eskil fortalte, at han havde modtaget adskillige afmeldinger, der henviste til corona-epidemien.

Vi var to danske i hovedklassen, F1S. Christian Dunning deltog i sin første konkurrence siden han stoppede med at flyve fritflyvning for ca. 40 år siden. Og så mig, der for fjerde gang fløj denne konkurrence, som foreløbigt har været afholdt fire gange.

Allerede i første start blev grunden lagt til en suveræn sejr til Christian, idet han fløj max, mens min model tilsyneladende blev fanget i hvirvler og landede på 101 sek. efter en besynderlig flyvning.

Christian fortsatte med at maxe, mens jeg i min anden start stort set gentog første start med et lidt ringere resultat.

Så skiftede jeg til en ældre model, der fløj max i de tre sidste starter. Det hjalp dog ikke på min placering som nummer to og sidst, eftersom Christian maxede i samtlige fem starter og dermed vandt suverænt med 600 sek. foran mine 545 sek.

Konkurrenceleder Bo-Eskil annoncerede, at konkurrencen i 2021 bliver fløjet søndag den 1. september på markerne ved Bollerup Landbrugsskole. Han stillede os i udsigt, at vi til den tid skal forvente noget mere modstand fra de svenske F1S-flyvere end tilfældet var i år!

 

 

Gamle venner dukker op ....

Kan I huske forsiden på Modelflyve Nyt 1/77? Fotografiet viser en høj, langhåret fyr, der kaster en F1C-model, mens Thomas Køster står og tager tid på ham.

Det er et billede af Povl Holm Nielsen, der var medlem af modelflyveklubben Termik i Hillerød. Povl havde deltaget i to verdensmesterskaber med bemærkelsesværdige resultater. I 1973 placerede han sig tæt på bunden med en ujævn række flyvninger, mens han i 1975 kun droppede ganske få sekunder og lå lige bag fly-off-deltagerne.

Selvsamme Povl aflagde besøg hos herregruppen, der mødes hos Thomas Køster hver tirsdag for at bygge modeller. Vi snakkede om gamle dage og hvad der siden er hændt - og Povl gav udtryk for, at han gerne vil forsøge sig med lidt fritflyvning igen efter alle disse år (hvor han har fløjet en masse radiostyring). I første omgang kunne det blive med en lille F1S-model!

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

12-13/9    Fritflyvnings-DM på Kongenshus Hede