• 30. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev 1 - feb 2020

Fritflyvnings-Nyhedsmail - 7. februar 2020

 

Så er der Danmarksmesterskaber for indendørsmodeller

Nu på søndag - i overmorgen - er der Danmarksmesterskaber for fritflyvende indendørsmodeller!

Det foregår i Vigerstedhallen lidt uden for Ringsted. Det er samme hal, som blev brugt til såvel Landsmødet som Danmarksmesterskaberne sidste år.

Konkurrencen flyves som en åben konkurrence, og alle er velkomne til at deltage. Der vil blive kåret en samlet vinder og en dansk mester i hver klasse.

Kom og se på! - I modsætning til udendørs fritflyvning er det nemt at følge med i konkurrencen i de enkelte klasser. Modellerne flyver ikke så langt væk, og man kan uden problemer se flyvningerne fra start til slut.

 

Praktiske oplysninger:

Sted : Vigerstedhallen, Ågerupvej 1, 4100 Ringsted

Tid : 9. februar 2020 fra kl. 11 til ca. kl. 17:30. Briefing præcis klokken 11.00!

Perioder:  Disse er svære at bestemme på forhånd og vil blive fastlagt ved briefingen.

Startgebyr : 50 kr. pr. deltager - uanset antal klasser. Betales på dagen. (Mobile Pay er muligt)

Tilmeldingsfristen  er forlængst overskredet. Men kom bare alligevel - både som tilskuer og deltager. Du skal nok få lov at flyve med!

Konkurrenceledelse:  Bjarne og Ruben.

Husk at medbringe:

  • Sko til indendørs brug (udendørs sko må ikke bruges i hallen)
  • Mad og drikke til dagen - der er ingen kiosk i hallen

 

FAI Sportslicens for 2020

Nu er problemerne omkring anskaffelse af FAI Sportslicenser forsvundet. Modelflyvning Danmarks sportschef Erik Dahl Christensen har overtaget arbejdet med at forny eller oprette sportslicenser for Modelflyvning Danmarks medlemmer.

Vær opmærksom på, at du skal have en gyldig FAI Sportslicens, hvis du skal deltage i udenlandske konkurrence og være dækket af arrangørens forsikring!

Skal du have fornyet din FAI Sportslicens, så send en mail til Erik og bed om fornyelse.

I mailen skal du skrive dit navn, dit FAI-nummer og dit nationale DEN-nummer. Så sender Erik dig en mail med den nye licens, lige til at printe ud.

Hvis du aldrig tidligere har haft en FAI-Sportslicens, skal du oplyse Erik om dit medlemsnummer i Modelflyvning Danmark. Så klarer han resten!

 

 

Taulovklubbens sommerlejr 2020

Rasmus fra Taulov har meddelt, at klubbens sommerlejr på Hjelm Hede er skudt en uge, således at den bliver afholdt i uge 28 (og ikke ugen før, som det fremgik af seneste Nyhedsmail).

Alle er velkomne på sommerlejren - der kommer forhåbentlig yderligere informationer om tidspunkter og tilmelding i en senere Nyhedsmail. Ellers kontakt Rasmus.

 

 

Nordisk mesterskab i klasse F1S/E36 til august

Konkurrenceleder Bo-Eskil Nilsson har oplyst, at det næsten traditionelle nordiske mesterskab i F1S/E36  bliver afholdt på Landbrugsskolen Bollerups marker søndag den 30. august. Konkurrencen måtte desværre aflyses i 2019 på grund af for få tilmeldte. Det kommer ikke til at ske i år.

Pladsen ved Bollerup er åben for trimflyvning allerede fra den 27. august, idet der afholdes svenske oldtimer-mesterskaber fra torsdag 27. til og med lørdag 29. august.

Så man kan slå flere fluer med ét smæk - både se - og måske deltage i - de svenske mesterskaber (der har traditionelt været mange danske deltagere i disse stævner) og flyve F1S/E36.

Bollerup ligger i Sydsverige ca. 20 km fra Ystad.

Der kommer senere flere oplysninger om tilmelding og mulighed for overnatning på Bollerup Landbrugsskole.

 

 

Tanker om fælles modelflyvnings-DM i 2021

På Eliteudvalgets møde for landsholdsdeltagere lørdag den 11. januar forelagde Modelflyvning Danmarks sportschef Erik Dahl Christensen et forslag om at afholde Danmarksmesterskaber, som omfatter alle facetter af modelflyvesporten - radiostyring, droner, linestyring og fritflyvning.

Ideen med et sådant arrangement er at skabe kendskab til hinandens interesser, at inspirere til samarbejder på tværs af de traditionelle grupperinger og at vise udenforstående flest mulige af modelflyvningens mange facetter.

Praktisk kan man næppe finde en fælles flyveplads, der rummer alle grenene, men mindre kan gøre det. Vigtigst er at deltagerne bor nær hinanden, og at en række af flyveaktiviteterne kan afvikles nær området, hvor deltagerne bor. Andre aktiviteter må deltagerne så køre til - f.eks. kan man forestille sig, at alle deltagere bor ved Herning - så kan fritflyverne tage til Kongenshus Mindepark for at afvikle deres flyvninger.

Der er allerede kommet forslag om at arrangere en fælles konkurrence, hvor deltagerne flyver med små katapultmodeller eller enkle gummimotormodeller, der skal bygges på stedet.

Vi - fritflyverne - har meldt os som interesserede i at arbejde for at lave et fælles DM i 2021. Det samme har stort set alle andre grupper under Modelflyvning Danmark.

Der kommer flere informationer, når der sker noget i sagen.

 

 

Majtävlingen ved Uppsala i Sverige den 2.-3. maj

David Thorsén - som mange vil kende som en særdeles talentfuld F1A- og F1S-flyver - har sendt os indbydelse til den traditionelle Majtävling, som afholdes på en plads ved "Skogs-Tibble Kyrka, Vänge" lige uden for Uppsala (din GPS kan finde Skogs-Tibble Kyrka, Vänge).

Der flyves små klasser samt nogle særlige svenske udgaver af F1A, F1B og F1C, hvor modellerne er begrænsede som i gamle dage (ingen bunt, flaps osv.).

Af særlig interesse for F1S-flyvere kan nævnes, at Tapio Linkosalo har meldt sin ankomst!

 

 

Byggebrædder til ca. 90 kr. pr. styk

Vores nye medlem Christian D har indhentet tilbud på at få en snedker til at levere "gammeldags" byggebrædder af møbelplade. Byggebrædderne måler 35x102 cm og er 25 mm tykke. De har et lag birkefiner på hver side, så det er let at sætte knappenåle i.

Der skal købes en hel plade på 207x260 cm - og den kan skæres op, så der kommer ialt 14 byggebrædder ud af det.

Hvis du er interesseret i at erhverve en eller flere plader, så kontakt Christian D.

 

 

Serbisk stævne for små katapult-svævemodeller

Den 16. februar har den serbiske aeroklub inviteret til et stævne i klasse F1N - det er indendørs chuckglidere - i en sportshal i Beograd.

Der er næppe danske deltagere, som tager turen for at flyve med katapult-modeller sammen med 50-70 serbiske deltagere. Det interessante ved indbydelsen (som Luis fra Linestyring Danmark har sendt os) er, at sådanne stævner rent faktisk bliver afholdt, og at der kommer rigtig mange deltagere, som for de fleste vedkommende ikke tidligere har dyrket modelflyvning.

Dermed ligger stævnet og tankerne bag det tæt på de tanker, vi har diskuteret flere gange - og hvor vi f.eks. i flere sammenhænge har brugt de små katapult-modeller, som Henning bragte hjem fra USA forrige år.

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

9/2            Danmarksmesterskaber for indendørsmodeller, Vigersted-Hallen

18/4          Svensk indendørskonkurrence i Nyköping.

2-3/5         Majtävlingen, Uppsala. Tilmelding til David Thorsén

30/5-1/6   Jutland Heath Cup, World Cup konkurrence på Kongenshus Hede - klasse F1ABCQS

31/5-1/6   Danmarksmesterskaber for udendørs-modeller, Kongenshus Hede - alle klasser

2-5/7         Scandinavian Free Flight Week, Alvaret, Øland, Sverige

                   2/7 - Swedish Cup, F1ABCQS

                   3/7 - Danish Cup, F1ABCQS

                    5/7 - Norwegian Cup, F1ABCQS

Uge 28      Taulovklubbens sommerlejr, Hjelm Hede

August      Europamesterskaber klasse F1ABC, Nordmakedonien

30/8          Nordisk mesterskab i klasse F1S/E36, Bollerup, Sverige