• 27. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev 15 - 2017

Fritflyvnings-nyhedsmail  nr. 15 - 10.08.2017

 

Det danske landsholds meriter ved VM-2017 i Ungarn

Hele det danske landshold er ankommet i god behold til VM-arrangementet i Ungarn. Landsholdet består af følgende deltagere:

F1A:    Leif Nielsen
            Lars Buch Jensen
            Peter Rasmussen

F1B :   Christian Schwartzbach
            Jens B. Kristensen

Desværre ingen tredie deltager I F1B - og slet ingen I F1C.

Inden selve VM-arrangementet fløj F1A-deltagerne med i en World Cup-konkurrence, der blev afholdt i voldsom varme - over 40 grader - og med nogle for området atypiske vindforhold, der blandt andet medførte, at et sumpområde for en stund blev det foretrukne landingssted. Leif var så uheldig at lande i dette område - modellen blev heldigvis liggende oven på en ret tæt sivbevoksning, så den kom ikke i kontakt med det ca. 1,5 meter lag vand, som sivene voksede i.
Leif fik bjerget modellen, som var uden skader, og han fortalte efterfølgende, at turen gennem vandet ikke var så ubehagelig, som man kunne have forventet - det var vist ligefrem rart at blive afkølet i den voldsomme varme.
De danske resultater var ikke imponerende - se alle resultaterne på www.model.wings.rs.

Onsdag den 9. august blev konkurrencen i F1C afholdt - faktisk med forbløffende mange deltagere i betragtning af den megen tale om klassens nært forestående død. Se også disse resultater på www.model.wings.rs.

Torsdag den 10. august var det så klasse F1B, hvor Jens og Christian skulle flyve.
Af indtil videre ukendte årsager blev første periode afbrudt og siden annulleret midt i perioden. Jens havde fløjet et max, mens Christian ikke nåede at flyve inden afbrydelsen. Der blev annonceret i en ny første periode kl. 8.30 - og i denne fik Jens ikke max, mens Christian nåede de 180 sekunder, som var max-tiden.
I næste periode var Jens så uheldig, at hans model DT'ede, mens den var på vej op i stiget med en flyvetid på kun 31 sekunder. Christian maxede - og fortsatte med maxer i de følgende tre perioder, hvilket betød, at han var i flyoff sammen med 40 andre af de i alt 118 deltagere.
Flyoff'et blev noget af et antiklimaks for Christian - han fløj et seks-minutters max, men hans tidtagere gav ham kun 4:52, fordi de holdt øje med en anden model. Hjemhenterne ude i marken så Christians model DT'e ned efter de seks minutter. Christian var imidlertid træt og orkede ikke gennemføre en evt. omstart, hvis man kunne overbevise juryen om, at tidtagerne havde taget fejl, så der blev ikke protesteret.

Fredag den 11. august er det F1A-flyvernes tur. Hvis der kommer oplysninger fra Ungarn, udsender jeg en ny mail i morgen!