• 30. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev 2 - feb 2018

Fritflyvnings-Nyt 15. februar 2018

 

Rapport fra North American Cup i Lost Hills, Californien

Steffen har sendt nedenstående referat af den danske indsats i det andet World Cup stævne i Californien. De ordinære starter i "North American Cup" blev fløjet i løbet af onsdag den 14. februar.
Vi iler med at viderebringe referatet til de danske fritflyvere, der ikke er så heldige at deltage i konkurrencerne:

At Danskerne er et beskedent folkefærd er igen blevet dokumenteret, idet samtlige 5 danske deltagere i dagens World Cup stævne på Lost Hills, holdt sig klædeligt tilbage, da de gode placeringer skulle deles ud.

Forholdene var også uvante og dermed vanskelige: Ganske svag vind, ingen regn, masser af termikaktivitet, solskin det meste af dagen, behagelige temperaturer i løbet af dagen …..

Resultaterne nogenlunde kort: Christian lavede små drop i første og sidste runde, ellers max'er.

I F1A klarede Karsten sig bedst med kun et enkelt lille drop i morgenrunden, jeg lavede et lille drop i anden runde, Peter lavede små drop i anden og tredje runde, mens Jes gemte sit drop til allersidst!

Jeg har ikke hørt Christians forklaring på sine små missere, men vi andre har sædvanen tro en stribe (bort)forklaringer som vil kunne gøre enhver lystfisker misundelig. Jes er nok den der ærgrer sig mest, han højstartede i virkelig lang tid og havde placeret sig downwind i forhold til wakefield startstedet, så der var masser at kigge på. Imidlertid var der ca. 20 wakefieldflyvere som droppede i sidste runde, så det der kom forbi turde han ikke satse på. Jes endte med at udløse i noget luft som han ikke var helt tryg ved, men Per Findahl fløj i det, så …..

Peter og Karsten har i dagene op til stævnet været sengeliggende med et voldsomt maveonde, så man kan i sandhed kalde deres indsats for en feberpræstation, som ikke kræver yderligere u(n)dskylninger.

Mit drop opstod ved at min stilevejrsmodel fra en glimrende udgangshøjde stille og roligt stallede i jorden, præcis som til flyoff'et i lørdags. Den har selvfølgelig været "på kur" siden, og lavet an masse glimrende trimstarter, så mit blodtryk var noget anstrengt da det skete igen. Det viste sig efterfølgende, at den ene skrue til min wingwigglerservo var gået løs, så venstrevingen kunne efter eget valg bevæge sig godt 1 mm op og ned. En ægte pilot ville nok mene, at den slags burde været afsløret ved et "pre-flight-check", - og det er vanskeligt at være uenig.

….. men vi fik dejlige burritos fra den mexicanske foodtruck til frokost i stedet for burgere, så livet er skønt, og der er to trimmedage inden næste stævne.

 

Fly-off'ene til "North American Cup" bliver fløjet torsdag morgen amerikansk tid.

Et mere udbygget referat kan man få på anden del af det seminar, som bliver afholdt lørdag den 24. februar fra kl. 14.00 hjemme hos Steffen i Roskilde. Første del af seminaret handler om Elektroflyvning, hvor Jeppe Alkærsig vil fortælle og besvare spørgsmål. Anden del - hvori der indgår et aftensmåltid - vil handle om de californiske stævner.

Hvis du vil deltage, så tilmeld dig til Steffen

 

 

Andre arrangementer

Søndag den 11. marts: Danmarksmesterskaber for indendørsmodeller

Stævnet afholdes Vejle Idrætscenter, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle

Se udførlig indbydelse i Nyhedsmails fra december 2017 og januar 2018

Fredag den 11. maj: Uofficielt Skandinavisk Mesterskab i klasse F1S/E36

Stævnet afholdes i Rinkaby eller på Øland i Sverige - sandsynligvis over to dage

Udførlig indbydelse udsendes så snart den foreligger

Fredag den 8. til lørdag den 9. juni: Danmarksmesterskaber og Jutland Heath Cup

Årets Danmarksmesterskab kombineres med en World Cup konkurrence på Kongenshus Hede

Udførlig indbydelse udsendes så snart den foreligger