• 30. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev 2 - feb 2020

Fritflyvnings-nyhedsmail - 17. februar 2020

 

Dansk vinder i F1B ved Max Men World Cup'en i Californien

Som mange nok ved, er der i år kun to danske deltagere ved de tre Fab Feb-World Cups på Lost Hills i Californien. Det er Steffen og Karsten.

I fredags sendte Steffen nedenstående mail:

 

Jeg kan slet ikke huske, hvor mange referater jeg har skrevet over skabelonen: Vi havde en pragtfuld tur, trimmedagene var formidable, men lige på dagen gik det ikke så godt, på grund af x, y eller z .....

Derfor er det mig en udsøgt fornøjelse at kunne give denne korte opdatering: Der er i dag blevet fløjet MaxMen i F1B, og stævnet fik en dansk vinder! - nemlig mig selv.

Fra samme startlinje oplevede jeg for få måneder siden den tort at blive diskvalificeret fra VM på grund af en undervægtig model, så jeg føler en stor forløsning.

Selve resultatet og sekunderne lyver jo ikke, men jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg i dagens indledende runder ikke havde uheld. I ikke mindre end 3 af de 7 starter var mit kast så upræcist, at modellen røg ud til venstre med powerstall til følge. Imidlertid var der bragende termik i alle starterne, så alle makser endte i fin dt-højde.

Til gengæld var mine to flyoff starter lige i skabet. I 6 minutters runden kom der en lille termikboble forbi, som langt de flaste af os kom med i. Mit stig endte godt, og modellen lå og cruisede rundt i den højde i flere minutter før den langsomt begyndte at synke.

I pausen inden 8 minutters runden kom Walt Ghio hen til mig og spurgte, om jeg var tilfreds, og om jeg havde/ville justere noget inden næste start. Jeg sagde at jeg var glad og tilfreds med at være kommet så langt, og det kommenterede han med bemærkningen: Ønsker du ikke at vinde? - Det spørgsmål er jo svært at svare nej til, så Walt sagde, at selv om min model fløj nydeligt, så skulle jeg skrue to hele omgange op på haleplansskruen, for nu ville det blive stille og næsten dødt. Det lød helt vildt i mine øren, men jeg gik med til at give justeringen 1,5 omgang, og så tog vi en trimstart, som sad lige som den skulle. Modellen gled vidunderligt, kæmpecirkler i MEGET langsomt tempo. Selve konkurrencestarten var også super, dog ikke allerhøjest af alle, men dog virkelig nydeligt. Glidet var til gengæld sublimt, og jeg fik 7.52, hvilket var ca. 30 sekunder mere end nummer to, Bror Eimar fra Sverige. 

Modellen landede i toppen af et højt mandeltræ 900 meter inde i plantagen, men igen viste vores GPS sit værd, da den hurtigt blev spottet og lirket ned med en lang medestang.

 

Dejlig dag i ørkenen, i morgen venter konkurrencen i F1A.

 

Se alle resultaterne fra World Cup-konkurrencerne på nedenstående link. På forsiden finder du links til alle de tre canadiske World Cups i højre side - Kiwi Cup, North American Cup og Max Men International:

http://www.faifreeflight.org

 

 

Vil du med til:

Repræsentantskabsmøde i Modelflyvning Danmark

Lørdag den 21. marts 2020 kl. 10.00

På Repræsentantskabsmødet bliver linien for arbejdet i vores samlede organisation lagt gennem vedtagelser af eventuelle forslag samt gennem vedtagelse af et budget for det kommende år.

Desuden skal bestyrelsen for Modelflyvning Danmark stå på mål for de resultater og deres økonomiske konsekvenser, der er opnået siden det seneste Repræsentantskabsmøde.

Til mødet kan hver klub under Modelflyvning Danmark sende et antal delegerede, der svarer til antallet af stemmer, som klubbens medlemstal berettiger til.

Fritflyvning Danmark er en klub under Modelflyvning Danmark, og vi har ialt 3 stemmer. Derfor kan vi vælge at sende op til tre delegerede til Repræsentantskabsmødet.

Vi sender naturligvis formanden (undertegnede) samt vores økonomimedlem af bestyrelsen, Thomas R(han er pt. ikke afklaret om, hvorvidt han vil deltage) - og så er der altså mulighed for en tredie deltager. Kontakt undertegnede, hvis du er interesseret. Deltagelsen er gratis, man får oven i købet både frokost og eftermiddagskaffe.

Vi fremsender forslag om færdiggørelse og vedligeholdelse af Modelflyvning Danmarks hjemmeside - som aftalt på vores Landsmøde i november.

Mødet bliver afholdt på Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby.

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

18/4          Svensk indendørskonkurrence i Nyköping. Tilmelding: david.brohede

2-3/5         Majtävlingen, Uppsala. Tilmelding til David Thorsén

30/5-1/6   Jutland Heath Cup, World Cup konkurrence på Kongenshus Hede - klasse F1ABQS

31/5-1/6   Danmarksmesterskaber for udendørs-modeller, Kongenshus Hede - alle klasser

2-5/7         Scandinavian Free Flight Week, Alvaret, Øland, Sverige

                   2/7 - Swedish Cup, F1ABCQS

                   3/7 - Danish Cup, F1ABCQS

                    5/7 - Norwegian Cup, F1ABCQS

Uge 28      Taulovklubbens sommerlejr, Hjelm Hede

August      Europamesterskaber klasse F1ABC, Nordmakedonien

30/8          Nordisk mesterskab i klasse F1S/E36, Bollerup, Sverige