• 26. oktober 2020

Indhold

Nyhedsbrev 2 - feb 2019

Fritflyvning - Nyhedsmail 19. februar 2019

 

Breaking News fra Lost Hills, Californien

Nu er de tre Fab Feb-World Cup konkurrencer i Californien afsluttet, og de fleste danske deltagere er kommet hjem igen. Det har ligget lidt tungt med den officielle rapportering fra konkurrencerne, men vi har modtaget nedenstående midtvejs-referat fra Steffen:

 

Lidt nyheder fra det virkelige liv.

Dette års udgave af "FABFEB" lever vejrmæssigt ikke op til forventningerne til Sunny California. Der har været is på vandpytterne de fleste morgener, og der har været masser af byger og temmelig køligt. Ud over en enkelt finne er ingen observeret i shorts!

I dag er der fløjet det andet stævne, og det blev skudt igang i finregn, svag vind, overskyet og ca. 6 grader. Jorden gennemvædet og klistret, alt i alt en temmelig ucharmerende start på dagen.

Der var planlagt følgende deltagelse fra dansk side:

F1A: Peter Rasmussen som omsider har fået sin bortkomne modelkasse og adskillige af modellerne er ikke beskadiget...., Karsten, Jes og Steffen

F1B: Christian, Jes og Steffen

Referatet af den danske indsats i wakefield er hurtigt klaret: Christian lavede en fin start, men havde stillet sin timer til at DT'e efter 90 sekunder, hvad den derfor gjorde... Jes havde en motorsprængning inde i kroppen på en af sine modeller, og han måtte derfor ty til en reservemodel som ikke belønnede indsatsen med en max, og Steffen  kastede sin model fuldstændigt skævt, så den bankede i jorden efter 4 sekunder. Herefter indstillede alle danskere flyvningen i denne klasse.

I F1A gik det en hel del bedre. Dagens enste lille drop stod Karsten for i allerførste runde, eller var max'er dagens orden. Vejret var utroligt, skiftende vinde kørte rundt, temperaturen røg op og ned og termikken boblede selvom det var overskyet de meste af dagen.

Da der skulle flyves flyoff, blev startstedet flyttet så pladsens størrelse ville kunne udnyttes fuldt ud, og F1C starten blev skudt i gang. Bogstavelig talt mens den 7 minutters periode var i gang vendte vinden 180 grader samtidig med, at der kom en gigantisk opvind forbi. Den fik de sidst startede F1C modeller til at vælte rundt oppe i 200-300 meters højde, mens de først startende landede i den oprindelige vindretning.

Selv ældre, modne og erfarne modelflyvere påstod, at de aldrig havde set noget lignende! - Og det har jeg heller ikke...

I forventning om, at dette vindskifte var forbigående, blev F1Q også afviklet, og her fløj modellerne fortsat i den stik modsatte retning af det forventede, og jeg antager at flere af dem landede inde på det lukkede område hvor der udvindes olie.

Undervejs blæste det op til mindst 7-8 m/s, så konkurrenceledelsen besluttede at udsætte de resterende flyoff'er, og da vejrudsigten for torsdag er forfærdelig, at det allerede annonceret, at de tidligst afvikles fredag morgen.

 

Så vidt Steffen. Siden er der kommet yderligere oplysninger fra forskellige kilder. North American Cup fly-off'et blev afholdt med deltagelse af Jes, Steffen og Peter. De placerede sig i nævnte rækkefølge med Jes på sjettepladsen (lige foran Per Findahl) og Steffen på 11. pladsen. Peter kom noget længere nede ad listen.

Desuden blev Max Men International afviklet i godt vejr. Her fløj de danske F1A-flyvere med blandet resultat - Jes droppede to starter alvorligt, og de øvrige droppede enkelte starter, så der var ingen topplaceringer.

Det var der til gengæld i F1B, som blev fløjet en anden dag end F1A. Christian fløj maxer i de indledende starter, han fløj også 6 min. og 8 min. i fly-off'et og endte med fem andre i 10-minutters fly-off tidligt næste dags morgen, hvor det var koldt med finregn. Christian fløj 4:20 og endte på fjerdepladsen!

 

 

Indendørs-DM på søndag

Kig forbi Vigerstedhallen på søndag og se, hvad dansk indendørs-flyvning har at byde på. Der er briefing kl. 11.00 - inden da kan man muligvis nå nogle trimflyvninger, hvis morgen-aktiviteterne i salen er afsluttet. Kom evt. allerede kl. 10.00.

 

 

Klubmøde tirsdag den 5. marts kl. 19.00

Agendaen til årets CIAM-møde i Schweiz er netop kommet. Jeg har ikke nået at læse den endnu, men om nogle dage rundsender jeg den i endnu en nyhedsmail. Den skal drøftes på mødet hos Lars