• 24. november 2020

Indhold

Nyhedsbrev 3 - okt 2020

Fritflyvnings-nyhedsmail - 25. oktober 2020

 

De nye corona-restriktioner betyder, at Landsmødet 2020 må aflyses!

Fredag den 23. oktober annoncerede regeringen en række nye restriktioner, som indføres fra mandag den 26. oktober eller et par dage senere. Blandt andet bliver det forbudt at samles mere end maksimalt 10 personer i samme rum og/eller til samme aktivitet.

Da Fritflyvning Danmark har knap 50 medlemmer, er vi nødt til at aflyse Landsmødet den 8. november, som blev annonceret i den seneste Nyhedsmail.

Hvis smittetrykket letter og myndighederne finder det forsvarligt at lempe på grænsen for forsamlingers størrelse, vil vi indkalde til nyt Landsmøde. Den nuværende stramning af forsamlingsstørrelsen løber foreløbig i fire uger, dvs. frem til slutningen af november måned. Det betyder i praksis, at Landsmødet tidligst vil kunne afholdes efter nytår.

Hvis restriktionen med max. 10 deltagere i forsamlinger fastholdes efter nytår, vil bestyrelsen kigge på muligheden for at afholde et virtuelt Landsmøde, så vi kan få behandlet eventuelle forslag, kigge på regnskabet for 2020 samt fastlægge et budget for 2021.

 

 

Indendørs-træningen er også aflyst

I forlængelse af Landsmødet var det tanken at bruge Vigersted-Hallen til at træne med indendørs-modeller. Dette aflyser vi også - vi regner ikke med, at der vil komme mange, når der ikke samtidig afholdes Landsmøde.

Det betyder ikke, at man skal opgive at komme til at flyve indendørs i den kommende vintersæson. Vi håber at kunne invitere til et par indendørs-træningsdage inden det kommende Danmarksmesterskab for indendørsmodeller. Dette har stået på kalenderen til den 7. marts 2021, men det ligger nu fast, at datoen bliver ændret. Enten rykker DM en uge frem - altså til søndag den 28. februar - eller nogle uger længere væk. Vi har været nødt til at lægge vores nye vinter World Cup konkurrence - den hedder Danish Winter Cup - frem til 7.-8. marts. Se mere om dette stævne længere nede i denne mail.

Find inspiration til dine indendørs-modeller på den svenske hjemmeside www.inomhusflyg.se

De to modeller "Halflygarn" og "Tävlingsflygarn" er såkaldte Easy-B - eller F1L - modeller. Det er forholdsvis enkle modeller at bygge - og de er også ret lette at flyve med.

Hvis du mangler materialer til at bygge indendørs-modeller af, så kan du få hjælp ved at kontakte mig. Jeg har et begrænset lager af beklædningsfolie, lejer til propelakslen samt mulighed for at skære gummimotorer.  

 

Vi må have flere danske konkurrencer - hvem vil arrangere?

Karsten Kongstad har foreslået, at vi i takt med, at der bliver stadig færre internationale konkurrencer at deltage i, inviterer til flere konkurrencer i Danmark. Vi skal holde gang i aktiviteten, og såvel årets DM som Jørgen Korsgaards nyligt afholdte "Jyllandsslag" viste, at der faktisk er stor interesse for at komme ud og flyve.

Vi har et problem med flyvepladser, men i hvert fald Kongenshus Hede og Randbøl Hede er store nok til at afholde "rigtige" konkurrencer selvom det lufter lidt. Flyvestation Værløse er heller ikke helt umulig, især ikke hvis man kan nøjes med 120 sek. max-flyvninger, når der er lidt vind.

Det skal siges, at Karstens forslag får helhjertet opbakning fra Steffen Jensen, der blandt andet er formand for vores udtagelseskomité - og som i den egenskab gerne ser nogle flere resultater til at afgøre hvem der skal deltage på det danske landshold til VM i Frankrig til august 2021.

Det varer næppe længe, før der kommer en stævnekalender for 2021 fra FAI. Men allerede nu kan vi fastlægge en eller to konkurrencer i november og december. Hvem har lyst til at stå som arrangør?

Jørgen Korsgaard havde virkelig held med sit stævne fornylig. Han inviterede til lørdag eller søndag og mailede så rundt til de tilmeldte om dagen, da han havde en pålidelig vejrudsigt for de to dage.

 

 

Vinter-konkurrencer i Norge samt sommerstævner på Øland

De mange problemer med at afholde "Scandinavian Free Flight Week" i Sverige betød, at vi i sommer besluttede at "fjerne" vores World Cup-konkurrence fra Øland og i stedet bruge den ved en ny vinterkonkurrence i Norge.

For nogle år siden afholdt de norske fritflyvere konkurrencen "Holiday on Ice" på den frosne sø Mjøsa hvert år i marts måned. Norge har - som alle andre lande - mulighed for at afholde to World Cup konkurrencer om året, men har siden "Holiday on Ice" blev indstillet kun arrangeret én. Derfor var der interesse for at genoplive vinterkonkurrencen på Mjøsa - og man opfordrede derfor os til at lægge en af vore to World Cups i forlængelse af den.

Det lovede vi, eftersom det i sommer var vores indtryk, at svenskerne og nordmændene ikke længere var interesserede i konkurrencerne på Øland.

Nu viser det sig imidlertid, at såvel Sverige som Norge gerne vil fortsætte med "Scandinavian Free Flight Week" på Øland. Vi har derfor besluttet at lave en dansk international konkurrence som en del af denne uge - blot bliver vores konkurrence ikke nogen World Cup, eftersom vores anden World Cup-konkurrence er "Jutland Heath Cup", som iøvrigt i 2021 er planlagt til at indgå i et samlet DM for alle modelflyve-klasser, radiostyring, linestyring og fritflyvning.

Så - hvis coronaen tillader det - kan du i 2021 glæde dig over to World Cups i Norge i starten af marts måned samt yderligere to World Cups og den danske internationale konkurrence "Danish Summer Cup" på Øland fra torsdag 8. juli til søndag 11. juli.

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

6-14/2-2021               Californiske World Cups, USA

Februar/marts          DM for indendørsmodeller, sted ikke fastlagt

5-6/3-2021                 Eagle Cup, F1ABCQ, norsk World Cup-konkurrence på Mjøsa, Norge

7-8/3-2021                 Danish Winter Cup, F!ABCQ, dansk World Cup-konkurrence på Mjøsa, Norge

13-14/3-2021             Moose Cup og Bear Cup, F1ABCQ, to World Cups i Finland

20-23/5    Samlet DM for alle modelflyveklasser, Skinderholm flyveplads, Herning

8-11/7       Scandinavian Free Flight Week, F1ABCQS, Øland, Sverige

1/9-2021  Uofficielt Nordisk Mesterskab klasse F1S/E-36, Bollerup, Sverige

 

 

 

Kontakt

Nyhedsmailen udsendes af Per Grunnet, der er formand for Fritflyvning Danmark