• 27. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev 4 - feb 2019

Fritflyvning - Nyhedsmail 26. februar 2019

 

Resultater fra indendørs-DM i Vigerstedhallen søndag 24. februar

Der er vedhæftet et Excel-ark til denne Nyhedsmail med resultaterne fra søndagens DM for indendørs fritflyvningsmodeller.

Stævnet blev afviklet i god ro og orden af Ruben og Bjarne, som har stået for indendørs-DM i de seneste år. I år blev DM'et for første gang i nyere tid afholdt på Sjælland, hvilket betød, at der var udsædvanligt mange sjællandske deltagere, mens der var noget færre fynboer og jyder, end tilfældet har været de seneste år. Der var 13 deltagere - heraf to svenskere, som vandt de klasser, de deltog i foran samtlige danskere, der høfligt holdt sig tilbage.

Der blev fløjet mange flotte klassiske indendørsflyvninger - mest imponerende var det at se svenske David Brohedes flyvninger i Easy-B og Jørgens flyvninger med hans F1D-begyndermodel (den skal veje mindst 3 gram, hvor en rigtig F1D har en minimumsvægt på 1,4 gram).

Mest underholdende var det dog nok at overvære Thomas indledende Easy-B-start, hvor modellen powerstallede tre gange fra et alt for stejlt stig. Tredie stall endte på salens gulv, og så ville flyvningen nok for de fleste være overstået - men ikke for Thomas. Hans propel piskede nemlig stadig rundt og fik slynget modellen i luften igen, hvorefter det lykkedes den at stige til loftet. Undervejs tabte den et propelblad, men endte alligevel med en flot tid på 5:54.

Også Erik - tidligere landsholdsdeltager i F1B - fløj Easy-B med vægten lagt på kunstflyvnings-elementerne. I en start fløj modellen nærmest rundt om ham hængende i propellen i fin helikopterstil. Spændende at se .....

 

Klubmøde tirsdag den 5. marts kl. 19.00 i Albertslund

Lars lægger igen lokaler til et Klubmøde i Fritflyvning Danmark.

Mødets dagsorden er som følger:

  • Diskussion af FAIs agenda til det kommende CIAM-møde i april måned 2019 (forslagene vedhæftes denne Nyhedsmail)
  • Fortællinger fra de tre World Cup-konkurrencer i Californien i februar
  • Eventuelle emner til Modelflyvning Danmarks Repræsentantskabsmøde den 17. marts 2019

Derudover vil der være mulighed for at diskutere hvad som helst af fælles interesse på Klubmødet. Gerne ideer til, hvordan vi kan tiltrække nye medlemmer og den slags .....

 

 

Mere indendørs ...

Ekstra stævne i november/december

Efter det vellykkede DM har en række af deltagerne aftalt, at vi laver endnu en indendørs-konkurrence i år, nemlig i november/december, ca. to måneder før indendørs-DM i 2020. Det nye stævne kan dels tjene som trimmemulighed inden næste DM, og dels vil det være endnu en lejlighed til at møde gamle venner og hygge os sammen.

 

Svensk indendørs-hjemmeside med masser af tips og tegninger

Hvis nogen skulle få lyst til at lære at bygge indendørs-modeller, er den svenske hjemmeside om emnet overordentlig informativ:

www.inomhusflyg.se

Der er tegninger til en række modeller, der er gode råd og vejledning om primært de mindre indendørs-modeller. Det er i det hele taget et rigtig godt sted at starte .....

 

Indendørs-materialer fra det gamle materialesalg

Jørgen har tilbudt at sende Fritflyvning Danmarks lager af indendørs-materialer til dem, som skulle have lyst til at bygge indendørs. Jeg (Per) har bedt om at få materialerne og vil så kunne fordele dem blandt eventuelt interesserede. Jeg skriver mere i en senere Nyhedsmail.

 

Har nogen en gummi-skærer (rubber stripper) til salg?

Til DM blev det meget tydeligt, at man i høj grad skal have adgang til at skære motorgummi i den rette dimension, hvis man vil lave optimale starter. Jeg efterlyser derfor en gummi-skærer (på engelsk rubber stripper), hvis nogen har en brugt, som de ønsker at sælge.

Skriv eller ring - Per