• 30. september 2020

Indhold

Nyhedsbrev aug 2020

Fritflyvnings-nyhedsmail - 13. august 2020

 

Referat fra Poitou 2020

Steffen er netop vendt hjem fra den franske Poitou-konkurrence og har sendt dette referat:

Det var VARMT, meget varmt! - og så var det vidunderligt, og de fremmødte deltagere opførte sig som forårskåde kvier, der netop er lukket på græs, da der i den forgangne weekend blev afholdt et beskåret og alternativt stævne på den sædvanlige plads på sletten neden for landsbyen Oiron med det smukke slot.

Arrangementet var yderst uformelt, ingen Cafévogn med kaffe, sandwich og croissanter, ingen tidtagere, ingen annonceringer på andet end fransk, men som sædvanligt et toilet i krydsfiner med et hul i jorden! (dog naturligvis med vanddunk og håndsprit!

Ingensteds på pladsen sås mundbind som ellers benyttes overalt i Frankrig denne sommer, men afstandskravene blev overholdt og den traditionelle kindkys hilsen var helt fraværende.

Vi var tre danske deltagere i år, Leif, Esben og mig selv. Præcis som så mange andre, havde vi ikke ud fra invitationen fattet konkurrenceledelsens koncept for stævnet, som var, at der skulle gennemføres to komplette men separate 7-startskonkurrencer i alle klasser, samt at der skulle opgøres et samlet resultat som summen af de opnåede resultater begge dage. Vi troede, at der skulle flyves F1B om lørdagen og F1A om søndagen, så det gjorde vi.

Jeg fløj 7 virkelig gode wakefieldstarter om lørdagen, men i den sidste blev modellen desværre vippet ud af den voldsomme termik, så jeg droppede ca. 40 sekunder, selv om propellen efter et flot stig klappede efter 45 sekunder. Sådan kan det gå, og det er en god illustration af, hvor voldsom termikken er på de varme eftermiddage dernede. I løbet af den første cirkel på ca. 30 sekunder efter at propellen klappede sank modellen godt 60 meter. Det ser altså ret voldsomt ud, når der hverken er stall eller andre mærkeligheder, bare massivt synk. Sekunderne rakte til en 6. plads blandt de 19 deltagere.

Om søndagen gjaldt det så F1A. Om formiddagen havde Leif lidt udfordringer med sin store model, som lavede nogle langstrakte men ikke specielt voldsomme stall, der gjorde, at den ikke maksede i anden og fjerde runde. Esben og jeg lavede udelukkende maxer frem til frokost, til gengæld så bummede vi begge om eftermiddagen. Esben droppede i syvende runde efter en start hvor modellen blev sendt afsted i tvivlsom luft, mens jeg præsterede at lave et rundt nul i sjette runde efter først at have DT'et min model efter et håbløst bunt, og derefter trukket modellen i jorden selv om det kun blæste 1-2 m/s. Ikke prangende, så jeg sprang sidste runde over.

Alt i alt ikke de store resultater for os, men det var pragtfuldt at være til stævne igen.

/Steffen

 

 

Det uofficielle nordiske mesterskab i F1S/E-36

Dette stævne - som i år er annonceret til at skulle afvikles søndag 30. august ved Bollerup i Sverige, nordvest for Ystad - har vi endnu ikke fået invitation til. Arrangøren Bo-Eskil Nilsson har tidligere bedyret, at stævnet bliver afholdt medmindre corona-restriktioner gør det umuligt.

Vi har rykket for invitationen - og samtidigt lovet at møde talstærkt op. Så snart invitationen kommer, sender jeg den videre i en Nyhedsmail.

 

 

Korrektion til chuck-artiklen i Modelflyvenyt august/2020

Luis P har påpeget, at han - trods en strålende karriere som linestyrings-flyver og en fortid som håndboldspiller - ikke er i stand til at gennemføre den kasteteknik, som Lars anviser i sin artikel om chuckglider-modeller i det seneste nummer af Modelflyvenyt. Helt konkret er Luis ikke i stand til at placere sin tommelfinger på vingens bagkant.

Vi har forelagt Luis' problem for Lars, der straks erkendte, at han var kommet til at skrive tommelfinger, selvom han naturligvis mente pegefinger. Lars påpeger, at billedet i artiklen faktisk viser, at det er pegefingeren, der skal placeres på bagkanten .....

 

 

Danmarksmesterskaberne for fritflyvende modeller

Danmarksmesterskaberne bliver afholdt på Kongenshus Hede den 12. og 13. september. I den seneste nyhedsmail lovede jeg at udsende indbydelsen med næste - dvs. denne Nyhedsmail.

Der mangler dog lige et par mindre detaljer, så invitationen kommer - fortsat - i næste Nyhedsmail. Du kan dog roligt afsætte weekenden til årets vigtigste danske fritflyvnings-konkurrence!

 

 

Aktiviteter for Fritflyvning Danmark

30/8          Nordisk mesterskab i klasse F1S/E36, Bollerup, Sverige

12-13/9    Fritflyvnings-DM på Kongenshus Hede