• 25. oktober 2020

Indhold

Nyhedsbrev maj 2018

Nyhedsmail den 23. maj 2018

 

Fortsat dansk dominans ved det uofficielle nordisk mesterskab i F1S

Selvom kun to danskere - den forsvarende mester Christian og sidste års nummer tre, Per - deltog 11. maj i dette års nordiske mesterskab i klasse F1S, så måtte de øvrige deltagere (som alle kom fra Sverige) efter de fem starter konstatere, at Danmark fortsat sidder i førersædet i klasse F1S.

Konkurrencen blev afholdt på Alvaret, som er et stort, fredet området i den sydlige del af Øland. I modsætning til de seneste konkurrencer, der har været afholdt på denne plads - de tre World Cups i juni/juli 2017 - var vejret denne gang ganske fantastisk. Solen skinnede det meste af tiden, temperaturen lå over 20 grader, og vinden holdt sig hele dagen under 2 meter i sekundet. Vinden kom oven i købet fra forskellige retninger, så man i samme periode flere gange oplevede at måtte skifte startretning (hvilket er let nok med en F1S-model, men knap så enkelt med en F1A- eller F1H-model, der skal højstartes).

Man skulle tro, at så perfekte forhold ville resultere i et stort fly-off, men allerede i anden periode havde et par af favoritterne mistet sekunder, fordi termikken var vanskelig at bedømme. Ved fjerde periodes start var der to deltagere tilbage med fuld tid - Christian samt den unge svenske David Thorsen. Christian fik kastet i dårlig luft, så han var nede på 77 sekunder. Værre gik det for David, der kastede i en kraftig termikboble, der bragte modellen op i stor højde. Desværre gik termikbremsen, da motoren stoppede, så modellen ramte jorden efter 61 sekunder. David havde villet starte sit stopur, men kom i stedet til at udløse sin RC-D/T - det kostede ham føringen.

Med sikre maxer i sidste periode lykkedes det derefter Per at placere sig som ny nordisk mester og Christian at nå trediepladsen. Den tidligere F1A-flyver Inge Sundstedt fra Sverige fik andenpladsen - han havde måttet opgive svævemodellerne på grund af knæ-problemer og havde i stedet kastet sig over F1S ved at bygge en "Joulebox", som han havde fået i fint trim.

 

Flotte danske placeringer i Salonta

Tre danske F1A-flyvere drog til den store World Cup konkurrence i Salonta i weekenden den 11.-12. maj.

De tre var Esben og Steffen samt Leif.

I ret udfordrende vejr lykkedes det for Steffen at placere sig på en imponerende fjerdeplads, mens Leif kom ind nogle få pladser længere nede på resultatlisten. Leif fik en flot flyoff-tid, men dog ikke nok til at komme videre til andet flyoff. Det gjorde Steffen imidlertid - og ifølge eget udsagn lykkedes det ham at finde pladsens ubetinget bedste luft - men desværre også at lave sin dårligste bunt-start i konkurrencen, idet han kun fik modellen skudt op i 80 meters højde. Så han måtte blandt andet se sig distanceret af svenske Per Findahl, der vandt med en af sine nye all-carbon-flapper F1A-modeller!

Esben har holdt en længere pause fra konkurrenceflyvning, så han var ikke helt så skarp som sine to kolleger og nåede ikke fly-off'et.

 

Indbydelser:

Nordisk Mesterskab for indendørsmodeller 2018

Fra David Brohede har vi modtaget indbydelse til Nordisk Mesterskab for indendørsmodeller.

Stævnet afholdes lørdag den 2. juni i Fjellhallen, som ligger i den norske by Gjøvik.

Stævnet starter kl. 08.00 og forventes afsluttet senest kl. 18.00 samme dag.

Der flyves følgende klasser: F1D, F1M, F1L, A6, Mini Stick, NoCal, Peanut F4F, Pistage.

Startgebyret er 40 Euro pr. deltager - startgebyret dækker et ubegrænset antal klasser.

Tilmeldingsblanketten findes på nettet på adressen:

https://goo.gl/forms/1twqyifLiEOyiQu1

Tilmelding kan også ske på mail til david.brohede @ gmail.com

Overnatning er muligt på vandrehjemmet "Hovdetun" - www.hovdetun.no

Evt. yderligere oplysninger fra David Brohede

 

 

Jutland Heath Cup 2018

Årets Hede-Cup finder sted lørdag 9. juni med reservedag søndag 10. juni

Hermed inviterer Fritflyvning Danmark til den tredie World Cup konkurrence på Kongenshus Hede midt i Jylland.

Konkurrencen afholdes lørdag 9. juni med reservedag søndag 10. juni.

Konkurrenceklasser: Der flyves F1A, F1B, F1S og F1Q.

Perioder: Konkurrencen bliver fløjet med fem ordinære perioder, sandsynligvis med en periodelængde på 90 min. Første periode forventes at åbne kl. 11.00. Evt. fly-offs afholdes om aftenen, hvis vejret tillader det.

Briefing: Lørdag 9. juni kl. 10.30 i vindhjørnet på pladsen. Der vil være opsat skilte, som viser vej til startstedet.

Startgebyr:  30 Euro, som betales ved ankomsten. Hvis man flyver mere end én klasse, betales 10 Euro yderligere pr. ekstra klasse.

Tilmelding: Send tilmelding til mail:  pr.arkitekter @ gmail.com eller på SMS. Rettidig tilmelding skal ske senest 1. juni.

Tidtagning og regler: Konkurrencen flyves efter reglerne i FAIs Sporting Code, dog skal deltagerne selv sørge for tidtagere i de ordinære perioder. Hvis man deltager i fly-off, skal man selv skaffe en tidtager, som konkurrencelederen kan disponere over i fly-off'et.

Skiltning til flyvepladsen:  Der vil være opsat skilte til startstedet fra Kongenshus Hotel, Vestre Skivevej 142, Daugbjerg, 8800 Viborg - GPS-koordinater: 56°23'21.3"N 9°09'01.0"E

Om flyvepladsen: Flyvepladsen er bevokset med lyng i varierende højder. Der kan være buske på op til 50 cm højde samt enkelte større buske. Der må kun køres på enkelte grusveje på heden.

Indkvartering: Syd for Kongenshus Hede ligger Hessellund Camping. Andre overnatningssteder kan findes f.eks. på  www.booking.com.

 

Danmarksmesterskaber for fritflyvende modeller 2018

Årets DM afholdes i forlængelse af Jutland Heath Cup søndag 10. juni

Fritflyvning Danmark afholder Danmarksmesterskaberne for fritflyvende modeller i forlængelse af World Cup konkurrencen Jutland Heath Cup, såfremt vejret tillader det. Hvis vejret er dårligt, vil de to konkurrencer blive slået sammen - som tilfældet har været de to seneste år - således at bedste dansker i hver klasse bliver Danmarksmester, uanset hvordan hans placering er i forhold til de udenlandske World Cup-deltagere.

Ideen med at afholde to konkurrencer er at skabe mulighed for lidt mere aktivitet samt give tid til, at medlemmerne af Fritflyvning Danmark kan se mere til hinanden.

Konkurrenceklasser: F1A, F1B, F1H, F1S, F1Q, P-30

Perioder: Første periode forventes at begynde kl. 9.30 - og periodelængden forventes at være 75 min. Hvis vejret tillader det, vil der være forhøjet max-tid i første og sidste periode. Evt. fly-offs afholdes sidst på eftermiddagen, alt efter hvad vejret lægger op til.

Startgebyr: Deltagelse er gratis

Tilmelding: Tilmelding er ikke nødvendig, men dog praktisk. Så send en mail til:  Landlyst @ nielsen.tdcadsl.dk med dit navn og de klasser, du ønsker at flyve.

 

Swedish Cup, Danish Cup, Small Swedish Cup samt Norwegian Cup 2018

Tre World Cup konkurrencer på fire dage fra 28. juni til 1. juli

De tre World Cup konkurrencer, som de nordiske lande inviterer til hver sommer, bliver i år - igen - afholdt på Øland i Sverige - og som sædvanligt med "Small Swedish Cup" indimellem de "store" konkurrencer.

Se indbydelserne og tilmeld dig på hjemmesiden:

http://www.norbergsfk.se/Alltomklubben/Arbetsrum/SwedishCup

Følg dette link, så finder du dels alle relevante oplysninger om konkurrencerne, og dels får du anvisning på, hvordan du tilmelder dig konkurrencerne.

Flyvepladsen på Øland er gigantisk - den måler 4x7 km, som er bevokset med græs og lave vækster samt enkelte små buske og træer. Området er øde og meget fladt, så man skal være omhyggelig med pejlingerne, hvis man vil finde modeller, der er fløjet langt.

Sidste års konkurrencer blev afholdt i rigtig ubehageligt vejr - regn og vind gjorde, at de tre World Cups kun nåede tre starter hver, og konkurrencerne for de små modeller - Small Swedish Cup - blev aflyst.

Som det fremgår af referatet fra dette års Nordisk Mesterskab for F1S/E36-modeller, kan vejret på Øland sagtens være rigtig godt. Så giv årets konkurrencer en chance ....