• 25. oktober 2020

Indhold

Nyhedsbrev nov 2018

Nyhedsmail 18. november 2018

 

Efterlysning:

Hvem har lyst til at være holdleder til VM 2019

Det ligger nu fast, hvilke modelflyvere, som Fritflyvningslandsholdet til VM i Californien 2019 kommer til at bestå af. Der er kun fundet deltagere i to klasser - udtagelseskomiteen fandt ingen kvalificerede kandidater i klasse F1C.

                   F1A:           Jes Nyhegn, Steffen Jensen & Peter Rasmussen

                   F1B:           Christian Schwartzbach, Jes Nyhegn & Steffen Jensen

Der er imidlertid ikke fundet en holdleder, så derfor efterlyser vi hermed en sådan. Hvis du har tid og lyst til at påtage dig jobbet, så kontakt venligst Steffen (som er formand for udtagelseskomiteen) og fortæl, at du er interesseret.

Holdlederen skal være i funktion under VM - men vil have tid til at deltage i Sierra Cup og Kotuku Cup, som afholdes før og efter VM. Se det foreløbige program for hele perioden herunder.

Fritflyvningslandsholdet har fået et betydeligt tilskud til dækning af deltagerudgifterne til VM - holdlederen vil få sin del af dette tilskud, som betaler deltagergebyr samt en væsentlig del af rejseomkostningerne.

I tilfælde af, at der kommer flere ansøgninger til posten, vil tidligere erfaringer med deltagelse ved mesterskaber samt kendskab til holdlederens opgaver være afgørende for, hvem der bliver valgt.

 

Foreløbigt program for VM samt Sierra Cup og Kotuku Cup

Allerede i februar 2018 udsendte de amerikanske arrangører af fritflyvnings-VM i 2019 en foreløbig tidsplan for afvikling af VM samt for de to World Cup-konkurrencer, der skal afholdes før og efter VM.

Det varer ikke så længe, før den første egentlige VM-Bulletin forventes at blive udsendt - men herunder kan du se de planlagte datoer:

10/10: Kotuku Cup, klasse F1E (skræntflyvning)

11/10: Sierra Cup, klasse F1E

12/10: Sierra Cup, klasse F1A og F1Q

13/10: Sierra Cup, klasse F1B og F1C

14/10: Sierra Cup, mini-klasser

15/10: VM - Ankomst, registrering, processing

16/10: VM - Processing, Tea Party

17/10: VM - Åbningsceremoni

18/10: VM - Klasse F1A

19/10: VM - Klasse F1B

20/10: VM - Klasse F1C

21/10: VM - Reservedag

22/10: VM - Præmieoverrækkelse og afslutningsbanket

23/10: Kotuku Cup - klasse F1A og F1Q

24/10: Kotuku Cup - klasse F1B og F1C

 

Bliv tidtager til VM på Lost Hills i oktober 2019

De amerikanske arrangører af VM på Lost Hills næste år efterlyser modelflyvere, der er interesserede i at se VM på nærmeste hold som del af arrangementet - eller med andre ord - de efterlyser folk, der vil være tidtagere.

Det er en fantastisk mulighed for at være med og følge nogle af verdens bedste modelflyvere på tætteste hold.

Det kræver et rimeligt kendskab til modelflyve-reglerne, et godt syn og at man taler og forstår engelsk.

Interesserede kan kontakte organisationen på mail: volunteer.2019usfaiwc@gmail.com.

 

Medlemsmøde tirsdag den 27. november i Albertslund

Som vedtaget på Landsmødet er der planlagt en række medlemsmøder i løbet af vinteren.

Første møde er - som tidligere meddelt - fastlagt til tirsdag den 27. november fra kl. 19.00 hos Lars.

Temaet på mødet er batterier til fritflyvning. Tanken er at fortælle om de typer batterier, vi normalt anvender til timere, elektromotorer og andet. Peter Buchwald vil fortælle ud fra sit ret omfattende kendskab til området, men andre er naturligvis velkomne med såvel spørgsmål som synspunkter.

Lars sørger for kaffe, the og lidt kage til deltagerne. Tilmelding er ikke strengt nødvendig - men send meget gerne en mail til Lars og fortæl, hvis du regner med at komme.

 

Super-tilbud på eMAX-timere fra Texas Timers

Hank Nystrom fra Texas Timers har sendt et tilbud til danske og skandinaviske fritflyvere på sine elektroniske timere til F1S/E36-modeller. Normalprisen er 60 dollars pr. timer i basisudgaven. Hank har tilbudt timerne til 40 dollars, hvis vi bestiller til afhentning på Lost Hills i forbindelse med de tre World Cup-konkurrencer i februar måned 2019.

Der er også rabat på den såkaldte M/F-udgave - multifunktionsudgaven, der er udviklet til F1Q. Her er normalprisen 90 dollars for udgaven med stik til limiter. Den kan købes for 70 dollars.

Betingelsen er, at bestillingerne håndteres gennem undertegnede, Per. Og at betalingen sker forud for leveringen.

De almindelige eMAX-timere til 40 dollars fås i adskillige udgaver - med "straight-pin"-layout, "90 degrees pin"-layout samt "H"-layout. Det sidste fylder mindst. Man kan tilvælge ting på alle typer: Stik til RC-DT, programmeringsstik og stik til løs startknap.

M/F-udgaven fås kun i H-layoutet, og den er født med programmeringsstikket. Her skal man også have et programmeringskabel - og derudover kan man vælge de øvrige muligheder, hvis man ønsker.

Se det hele på www.texastimers.com - der finder du også tillægspriserne, hvis du ønsker timeren udbygget med nogle af de ekstra muligheder. Der er ikke rabat på tillægspriserne.

Hvis du vil benytte dig af Hanks tilbud, så skriv eller ring til mig. Tilbudet gælder ved bestilling senest den 10. januar 2019.

 

F1S/E36-byggesæt fra Modellbau Claus Thiele

Hvis man har lyst til at flyve F1S/E36, er vejen blevet lettere, idet det tyske firma Claus Thielse Modellbau netop har introduceret modellen Stieglitz, der kan suppleres med en prisbillig elektronisk timer samt et "power-train", så man kun skal supplere med lim, beklædning og batterier for at have en flyveklar model.

Byggesættet til Stieglitz koster 65 Euro, timeren 35 Euro og sættet med motor, propel og ESC koster 40 Euro. Med lidt yderligere udgifter til lim og beklædning kan man således have en model til lidt over 1.000 kroner. Hertil kommer så batterierne samt et ladeapparat.

Læs mere om modeller på hjemmesiden www.modellbau-thiele.de

Samme sted kan man orientere sig om firmaets øvrige tilbud, der omfatter såvel F1H som F1A-modeller. Vi har set et par af Thieles byggesæt, som er af god teknisk kvalitet. Byggesættene er tydeligvis tilrettelagt, så de egner sig til at blive bygget af unge mennesker uden byggeerfaring.