• 28. september 2020

Slut med udrulning af kabler - Trådløst ringetryk er her

27. maj 2009 af Administrator (biogis)

El-styringsgruppen har sammen med Thomas Scherrer fra EFK87 fået udvikltet et sæt trådløse ringetryk til baneflyvning.

Allan Jensen, Silkeborg, og Jeppe Alkærsig, EFK87/Borup, påtog sig opgaven af rationalisere pg forenkle El-styringsgruppens baneudstyr og føste skridt var at udskfite det meget lange og tunge 150+ meter kabel mellem A og B og kablet til sikkerhedslinien med 3 trådløse ringetryk og en trådløs front-end til kontrolboxen.

Efter mild overtalelse påtog Thomas sig opgaven og vi havde indvielse af systemet til F5B stævnet i Silkeborg og alt forløb planmæssigt uden en eneste fejl, blot sntennerne er højt oppe og der ikke er forhindringer undervejs for signalet. Det foregår på 433 Mhz som også bruges f.eks. af trådløse vejrstationer, men Thomas har lavet det med et digitalt signal med en eentydig kode for hver ringeboks så evt. forstyrrelser ignoreres.

Så nu er der lige pludselig forsvundet 30kg og en uhåndterlig kabeltromle i Rejseholdets udstyrstrailer. Målet er een alukuffert hvor  hele elektronikken kan være.

Projektet forstætter med forsimplede, sammenklappelige sigteapparater baseret på fiskestænger og sammenklappelige fødder og sigtekorn og waterpass til retningskontrol. Sammenklappet fylder de ikke mere end et lille fotostativ.