• 26. oktober 2020

Årsrappport - Beretning 2007

Årsberetning - El-styringsgruppen

v./Peter Bech

 

2007 blev et spændende år med store sportslige gennembrud.

Det lykkedes vores 2 bedste F5B piloter Tommy Persson og Peter Bech endeligt at bryde "40-bens barrieren" med hhv 43 og 42 ben i Bad Brückenau i september. Hidtil bedste danske var 42 ben helt tilbage i Bad Brückenau i 2004.

Og det med et power niveau der svarer til den energibegrænsning der er indført i 2008. Med den nye energigrænse regne vi med at verdenstoppen flyver op til 46 ben, måske i sjækdne tilfælde 47 ben, så vi mangler kun at indhente 0,4 sekund mere på B-linien for at hente 4 ben mere!

Tommy og Peter er derfor tæt på top 20 på verdensranglisten.

Vi fik en nettotilgang på 2 piloter og er nu 12 aktive.

Efter indførelsen af LiPo, er F5B klassen blivet mindre hysterisk (fordi vi nu flyver med en betydelig lavere planbelastning) og er derfor nemmere at gå til. Det har bevirket et skifte fra F5F (10-celles) til F5B (VM klassen)

Og det er jo glædeliget, for så bliver der virkelgi kamp til stregen om landsholspladserne.

Vi fik afholdt 3 lokale danske konkurrencer i 2007: Hjørring, Silkeborg og Langstrup. Langsgtrup er også et internationalalt EuroTour stævne og vi havde den store fornøjelse igen at se verdensmesteren Wolff Fickensheer folde i de frie danske LiPo regler.

Vi havde også debut på vores nye computersysterm (100% privat sponsoreret), hvor man på en fjernsynsskærm i pit'ten kan følge med i den aktulle stilling, helt på linie med f.eks. skiløb. Vi har wireless forbindelse mellem flight-line og pit, så lige så snart en pilot er landet, og resulatet er opdateret i flight-line computeren, så går der højst 5 sekunder, så viser pit skærmen den opdaterede stilling. I pit'ten kan folk vælge mellem flere menuer og f.eks. se, hvad de skal præsterer for at rykke op i klassementet!

Vores landshold deltog i 3 EuroTour stævner i Tyskland hvoraf det ene også var et WorldCup stævne.

Vi kunne ikke få brugt vores egen beviling, hvorfor vi kunne hjælpe andre styringsgrupper i nød for penge.

2008 er VM-år og vi skal til Kiev i Ukraine og flyve. Landsholdet er: Peter Bech (EFK87), Tommy Persson (NFK), Niels Erk Pedersn (NFK) og holdleder er Allan A. Jensen (Silkeborg).

Med den fremgang vi udviser på grund af nye målrettede træningsmodeller, er der grund til at formode, at vi kan nå top 10 med een pilot, have to i top 20 og alle i top 30.

Vi fører omhyggelige statistikker på alle verdens piloter (vi har næsten alle data siden 2002) og en intern statistik baseret på filtrering ned til det power niveau vi skal flyve med i år, viser klart hvor tæt vi er på toppen.

Der er yderligere information på http://www.hotliner.dk (vores midlertidige hjemmeside indtil unionens nye kommer i luften)

I år skal vi arbejde hårdt for ikke at smide vores flotte benflyvninger væk med dårlige landinger

Tak for et godt år

Peter Bech