• 25. oktober 2020

Indhold

Tilbageblik 2014 - og et kig ind i 2015

Selvom kunstflyvning som konkurrencesport ikke har den største tilslutning i øjeblikket, har IMAC i Danmark haft et rigtigt godt år. Vi har afholdt 5 konkurrencer i løbet af året samt et introstævne, og der skal lyde en stor tak til alle klubberne, som har taget godt imod os.

Året 2014 har været godt af flere årsager. For det første har vi været meget lidt plaget af uheld, styrt og andre hændelser. Et enkelt styrt skete i Radioflyveklubben, og regulatoren brændte på 3. tur med min Velox ved introstævnet i Haderslev, og blev derfor tvunget til en medvindslanding.

20140426_114552.jpg

For det andet er vi efterhånden blevet rigtigt gode til at afholde konkurrencerne - vi får gennemført alle de flyvninger, som vejret tillader. Vi har det rigtigt hyggeligt sammen, det er en fantastisk glæde at dele sin passion med andre ligesindede, og der er ingen grænser for hjælpsomheden. Netop hjælpsomheden er det, der binde det hele sammen, da alle piloterne er afhængige af hinanden som hjælpere, dommere og pointskrivere.

En mørk skygge over IMAC og modelflyvning er da vi mistede Lars Løth i sommers, da han tabte kampen mod kræften. Vi vil alle savne Lars' utrolige evne til at sætte sig ind i alt, han beskæftigede sig med, og ikke mindst hans gode humør. Æret være hans minde!

I 2015 er der planlagt 4 nationale konkurrencer rundt om i landet. Placeringerne af konkurrencerne er fastlagt, og de kan ses her. Der vil løbende blive lavet indbydelser til konkurrencer, så hold øje med forum!

Nordisk Mesterskab afholdes på Lindtorp Flyvecenter i uge 24, og det bliver en fantastisk oplevelse. I forhold til 2012, hvor Danmark sidste gang var vært, er der startet endnu en klasse op i norden, nemlig advanced. Desuden er freestyle konkurrencen blevet styrket med flere deltagere, og de danske 3D / freestyle piloter kan godt begynde at træne, da vi har brug for et stærkt hold til Nordisk Mesterskab. Landsholdet i basic, sportsman og intermediate er udtaget på baggrund af resultaterne for 2014, og alle glæder sig til at komme i ilden på Lindtorp. Programmet for mesterskabet er træning mandag til onsdag og konkurrence torsdag, fredag og lørdag med søndag som reservedag.

Hvis du har en ambition om at blive bedre til at flyve, og du har et kunstfly i hangaren, så er det IMAC du skal gå til - vi glæder os til at møde dig!

 

På IMAC Danmarks vegne

Kristian Overgaard Pade Nielsen