• 27. september 2020

Sjællands Mesterskab 2009

De sjællandske mesterskaber i 2009 blev afholdt i weekenden den 23. og 24. maj 2009 i Dragsholm Modelflyveklub i Dragsholm, der ligger i nærheden af Fårevejle. Der var tilmeldt 22 piloter, så vi var knap så mange tilmeldte som i Falcon Cup tidligere på måneden.

Dragsholm modelflyveklub har lige fået ny bane og havde ikke været i stand til at stille med så mange hjælpere, men med lidt hjælp fra styringsgruppen samt de øvrige deltagere lykkedes det at stable et fint stævne på benene.

Deres nye bane er meget velegnet til kunstflyvning da man står med nuden næsten direkte i nord så man kan stort set flyve hele dagen uden at blive forstyrret af solen. Der er dog en række træer vest for banen der godt kan give lidt turbolenser nede ved jorden når det blæser kraftigt fra vest. Det skulle desværre vise sig at være tilfældet lørdag morgen hvor det blæste en stiv kuling fra vest.

Efter et par prøveflyvninger med lidt for spændende landinger bestemte vi os for at udskyde starten lidt for at se om vinden ikke ville lægge sig som lovet af DMI. I mellemtiden fik vi støjmålt alle modeller så vi sikrede os at de ikke støjede for meget - grænsen er 94 dB(A) på 3 meters afstand iht. FAI's Sporting Code.

Klokken 13:00 bestemte vi os for at gå i gang med stævnet på trods af at vinden ikke havde lagt sig særligt meget. Det lykkedes at få fløjet 3 runder Sport, 2 runder Nordic og én runde FAI før aftensmaden blev serveret. Det blev som sædvanligt en hyggelig aften med god mad og drikke.

Søndag startede med regn, og vejret begyndte først at klare op ved middagstid. Herefter blev vejret rigtigt fint med høj sol og meget lidt vind. Det lykkedes at få fløjet 1 runde X, 1 runde Nordic samt 2 runder FAI før vi bestemte os for at slutte stævnet ved 3-tiden så folk kunne komme hjem i ordentlig tid.

Der skal lyde en stor tak til Dragsholm Modelflyveklub for at stille bane og klubhus til rådighed i løbet af weekenden. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen