• 26. september 2020

NFK Cup 2010

NFK Cup 2010 blev afholdt i weekenden den 10. og 11. juli 2010 i NFK i Langstrup Mose. Der var tilmeldt 24 piloter fordelt på fire klasser, så det blev endnu et stævne med mange deltagere.

NFK arrangerede som vanligt et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben så alt gik som på skinner. Deres faciliteter er rigtig fine med en diesel generator der leverer strøm i dagtimerne samt toilet med rindende regnvand.

Stævnet gik i gang lørdag morgen i bagende solskin og med let vind. I løbet af dagen steg temperaturen yderligere før den stabiliserede sig ved 28° til 30°, jeg kan ikke huske sidste gang vi havde så varmt vejr til et stævne i Danmark, dejligt!

Alle de planlagte flyvninger kunne uden problemer gennemføres om lørdagen, og ved 16-tiden blev der afholdt præmieoverrækkelse i Sport før den anden runde FAI og første runde X blev afholdt.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning i det store telt på pladsen, og med hjælp fra grill-master Jørgen Mou tror jeg godt jeg kan garantere, at der ikke var nogen der gik sultne i seng den aften!

Søndag var vejret endnu varmere med op til 32°, men dog med lidt mere vind end om lørdagen. Vindretningen var desuden vendt i forhold til om lørdagen, hvilket tvang alle til at flyve mod "øst". Det satte mange piloter på en prøve da de fleste næsten udelukkende havde trænet "vest" flyvninger i den sidste lange periode, så nu skulle alle manøvrerne pludselig flyves i den modsatte retning. Det var fx lidt af en udfordring at lave figur M (den første manøvre i FAI programmet) lige så pæn som den plejer at være... :-)

Uanset vindretningen så gik afviklingen af søndagens runder hurtigt fremad og omkring kl. 16 blev der afholdt præmieoverrækkelse i de sidste tre klasser.

Der skal lyde en stor tak til NFK samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen