• 25. november 2020

OMF Cup 2010

Da vi i 2010 ikke kunne finde en sjællandsk klub til at afholde de sjællandske mesterskaber trådte Joen Pedersen fra Odense Modelflyveklub til og tilbød at afholde OMF Cup på deres bane beliggende imellem Odense og Otterup. Naturligvis takkede styringsgruppen ja til dette fine tilbud og i weekenden den 29. og 30. maj 2010 løb stævnet af stabelen. Der var tilmeldt 18 piloter i tre klasser, så vi var knap så mange tilmeldte som til JM tidligere på måneden.

OMF har en fin bane i fladt terræn, der er ca. 50 x 185 meter beliggende øst-vest, hvilket er ideelt til kunstflyvning. Der er dog et lille men og det er, at der i både øst- og vestenden af banen står en række træer som man skal passere under start og landing, det skulle vise sig at træerne i østenden havde endog meget stor tiltrækningskraft på modellerne denne weekend, men mere om det senere.

Vejrudsigten lovede fint vejr til lørdag og heldagsregn til søndag, derfor blev det lørdag morgen ved briefingen aftalt at vi skulle prøve at få fløjet 3 runder i alle klasser om lørdagen for en sikkerheds skyld. Som vejrudsigten havde lovet var det rigtigt fint vejr hele lørdag med ca. 7 m/s vind fra en vestlig eller sydvestlig retning, og vi begyndte med første runde Sport kl. 9:30. Runderne forløb fint, og det skulle vise sig at vi uden problemer kunne få fløjet 3 runder i alle klasserne. Der blev vist rigtig fin flyvning i alle klasserne, men der kom lidt malurt i bægeret.

Det startede faktisk allerede fredag aften hvor Morten Jørvad efter en træningstur var så uheldig at parkere sin Integral i et 10 meter højt træ under indflyvning. Det tog desværre pynten af modellen og det er nok tvivlsomt om den kommer i luften igen. Morten kunne heldigvis låne far Bjørns Genesis, så han kunne være med i konkurrencen om lørdagen.

Om lørdagen ramte Bjørn Jørvad så en gren med tippen af sin Genesis under indflyvningen, der skete dog heldigvis intet med modellen. Senere fløj Frode Jensen sin Synergy imellem - eller måske rettere igennem - to træer under indflyvningen. Frode var dog så heldig at holde modellen flyvende og slap med et par mærker i forkanten af den ene vingehalvdel. Sidst men ikke mindst var Peer Hinrichsen så uheldig under indflyvningen efter sin 3. runde at fejlbedømme afstanden til modellen, resultatet var, at han også forsøgte at flyve igennem læhegnet. I modsætning til Frode var Peer så uheldig at modellen bremsede helt op under kollisionen, med det resultat, at hans fine nye Xigris C2 røg i jorden. Snuden på modellen blev delvist knust, kroppen knækkede bag canopyet og den højre vinge fik nogle indtrykninger i forkanten. Peer vil forsøge en genopbygning af den meget velflyvende model, og forhåbentligt bliver han klar inden EM i Østrig til August.

Efter 3 runder Sport og 2 runder Nordic og FAI blev der afholdt præmieoverrækkelse i Sport hvorefter den 3. runde Nordic og FAI blev fløjet. Herefter blev aftensmaden serveret i det opsatte telt, og vi fik som sædvanligt en hyggelig aften med god mad og drikke.

Det skulle vise sig, at det var en rigtig beslutning, at flyve en 3. runde i Nordic og FAI om lørdagen, da vi Søndag morgen vågnede op til vedvarende regn. Ifølge vejrudsigten ville en mulig opklaring først komme hen på eftermiddagen, og under briefingen blev alle piloterne enige om at aflyse dagens runder og i stedet afholde præmieoverrækkelse i Nordic og FAI.

Resultaterne for OMF Cup kan findes på Ranglisten.

Der skal lyde en stor tak til Odense Modelflyveklub og klubbens repræsentanter for at have afholdt OMF Cup igen, og vi håber på at vi må komme igen ved en anden lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen