• 28. oktober 2020

Falcon Cup 2011

Falcon Cup 2011 blev afholdt i weekenden den 14. og 15. maj 2011 i Falcon i Veerst, der ligger i nærheden af Kolding. I modsætning til sidste år var Falcon Cup denne gang tilbage som årets første stævne, og det blev endnu engang et fint arrangement.

Som sædvanligt havde Falcon med Mikkel Frank i spidsen planlagt et rigtigt fint stævne med mange hjælpere og en rigtig god atmosfære.

Der var oprindeligt tilmeldt 19 piloter fordelt på fire klasser, men efter lidt afbud af diverse årsager endte det med 16 piloter fordelt på tre klasser. Det gjorde, at der var lidt bedre tid, end vi har været vandt til de sidste par år.

Lørdag gik planmæssigt, og på trods af nogle truende skyer undgik vi de store regnskyl. Først efter alle dagens runder var overstået kom der en enkelt byge. Da vi var tidligt færdige, var der mulighed for lidt træning før aftensmaden.

Der var som sædvanligt fællesspisning lørdag aften, hvor Allan og resten af holdet sørgede for, at der endnu engang blev serveret rigtig god mad i rigelige mængder. Jeg tror godt jeg kan garantere, at alle gik mætte i seng lørdag aften!

Søndag startede overskyet og op ad formiddagen kom der nogle enkelte byger hvor flyvningen måtte afbrydes ind imellem, men også her lykkedes det at få alle de planlagte flyvninger gennemført.

I FAI var det i sidste runde valgfrit om man ville flyve P-11 programmet eller finale programmet F-11. Torben, Peer og Lars valgte at flyve F-11 programmet, og det var en fornøjelse at se dem flyve det meget svære program igennem med kun ganske få fejl. Det er gode tegn og indikerer, at niveauet i F3A i Danmark er højt og at vi er på rette vej. Forhåbentligt kan nogle af FAI piloterne få brug for evnerne til finaleflyvningerne ved de Nordiske Mesterskaber i Finland senere i år.

Der skal lyde en stor tak til Falcon for det fine stævne, og vi håber vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen