• 27. september 2020

Jysk Mesterskab 2011

Jysk Mesterskab 2011 blev afholdt i weekenden den 6. og 7. august 2011 af Haderslev RC. Der var tilmeldt 21 piloter fordelt på fire klasser.

Haderslev RC har tidligere afholdt mange kunstflyvningskonkurrencer, og de arrangerede endnu engang et rigtigt godt stævne, og stillede med flere hjælpere fra klubben så alt gik fint. Haderslev RC har vel nok én af Danmarks bedste modelflyvepladser med frit udsyn mod nord og rigtigt gode indflyvningsforhold, kort sagt en rigtig fin flyveplads. Desuden har de et rigtigt fint klubhus med el, vand samt fine toilet faciliteter. Siden sidste år er klubhuset blevet opgraderet med ny garage til den nyindkøbte klipper samt en lille udvidelse af klubhuset.

Som vejrudsigten havde lovet startede lørdag fint med en let vind fra øst og blå himmel, så konkurrencen kom godt i gang med den første flyvning ca. 9:40, før var solen ikke ude af sektoren. Da der ikke var lovet særligt godt vejr til om søndagen var planen at forsøge at få fløjet en ekstra runde FAI om lørdagen, i fald der ikke kunne flyves om søndagen. Det lykkedes og dermed blev der fløjet 3 runder Sport, 2 runder Nordic, 3 runder FAI samt 2 runder X om lørdagen.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning med rigtig god mad.

Søndag startede overskyet med kraftig blæst fra syd-vest. Da banen i Haderslev er drejet noget mod øst betød det, at vinden kom næsten på tværs af banen, lige ind i hovedet. Det gav de fleste en udfordring, men det lykkedes alle at komme igennem flyvningerne uden de store problemer. Da der ikke skulle flyves så mange runder om søndagen var vi klar til præmieoverrækkelse kl. 14:15. Resultaterne kan findes på Ranglisten.

Der skal lyde en stor tak til Haderslev RC samt klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen