• 25. november 2020

NFK Cup 2011

NFK Cup 2011 blev afholdt i weekenden den 27. og 28. august 2011 i NFK i Langstrup Mose. Der var tilmeldt 15 piloter fordelt på tre klasser til årets sidste F3A stævne.

NFK arrangerede som vanligt et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben så bortset fra vejret gik alt som på skinner. Deres faciliteter er rigtig fine med en diesel generator der leverer strøm i dagtimerne samt toilet med rindende regnvand.

Vejrudsigten havde lovet fornuftigt vejr om lørdagen med få byger og mere vedvarende regn om søndagen, så vi satsede på at få fløjet så meget som muligt om lørdagen. Tidligt lørdag morgen vækkede et kraftigt tordenvejr os, og det skulle vise sig at blive starten på en dag med en masse afbrydelser på grund af store mængder regn.

På trods af vejret lykkedes det at gennemføre 3 runder i Sport, 2 i Nordic og en enkelt i FAI. Sidst på eftermiddagen kunne vi dermed afholde præmieoverrækkelse i Sport klassen.

I løbet af året havde der været hård kamp imellem Jens-Micael Johansen og Finn Mortensen i Sport klassen hvor de havde delt stævnerne imellem sig med 2 vundne til hver. Dette fortsatte ved NFK Cup hvor der også var kamp til stregen. Det lykkedes dog Jens-Micael at trække det længste strå ved at vinde 2 af de 3 runder foran Finn, i den afgørende 3. og sidste runde var der kun 4 flyvepoint imellem de to med fordel til Jens-Micael. Der skal lyde et stort tillykke til Jens-Micael for den flotte sejr.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning i det store telt på pladsen, og med hjælp fra grill-master Jørgen Mou blev der serveret "gode ben" i rigelige mængder. Der var vist ikke nogen der gik sultne i seng lørdag aften.

Søndag var vejret lidt bedre med knap så meget regn, men nu med en noget kraftigere vind fra sydvest og syd. Det lykkedes at få fløjet 2 runder Nordic og 2 runder FAI og omkring kl. 16 blev der afholdt præmieoverrækkelse i de sidste to klasser.

DM (ranglisten) i Nordic klassen var afgjort tidligere på året da Mikkel Frank havde vundet årets første tre konkurrencer, men med en fin sejr til Joen Pedersen i NFK Cup lykkedes det ham at erobre den samlede andenplads på ranglisten.

I FAI havde der ligesom i Sport været hård kamp om de bedste placeringer i løbet af året hvor Peer Hinrichsen og Lars Høi havde delt stævnerne imellem sig. I den sidste ende løb Peer af med sejren i NFK Cup og vandt dermed også DM pokalen med Lars på 2. pladsen og undertegnede på 3. pladsen.

Der skal lyde en stor tak til NFK samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne på trods af de vejrlige udfordringer. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen