• 30. september 2020

Indhold

Bording Cup 2012

Weekenden den 30. juni og 1. juli 2012 blev der afholdt Bording Cup i F3A kunstflyvning. Det lykkedes desværre ikke at finde en sjællandsk klub til at afholde SM, men vi var så heldige at Jan Linnebjerg og Finn Mortensen fra Bording Airport tilbød at afholde et stævne i stedet for SM. Vilkårene var så, at piloterne og styringsgruppen selv skulle stå for at afholde stævnet.

Der var tilmeldt 17 piloter fordelt på fire klasser, og til dette stævne var det på forhånd aftalt, at vi ville forsøge at afholde finale i FAI klassen, hvor de 5 bedst placerede efter de fire indledende runder skulle flyve 2 runder af F13 programmet, der bruges ved semifinale- og finaleflyvningerne til EM og VM.

På trods af relativ kraftig blæst og lidt udfordringer af solen på grund af banens placering, lykkedes det at få fløjet 3 runder Sport, 2 runder Nordic, 2 runder FAI og 1 runde X om lørdagen. Alle flyvninger gik planmæssigt uden uheld.

Lørdag aften blev der afholdt hyggelig fællesspisning i "hangaren", hvor folk grillede deres medbragte mad på den store fællesgrill. Det blev en hyggelig aften hvor der også var mulighed for at se Jan Linnebjergs værksted, som flere måske genkender fra Natholdet med Anders Breinholt.

Om søndagen blev de sidste runder fløjet, dvs. 2 runder Nordic, 2 runder FAI og 2 runder X, og da tiden var trukket lidt ud, blev det aftalt, at afholde FAI finalen efter præmieoverrækkelse i Nordic og X klassen, således, at folk der havde langt hjem kunne køre lidt tidligere. Herefter blev der afholdt finale i FAI klassen for de 5 bedstplacerede og endelig præmieoverrækkelse i FAI. Der blev rykket lidt rundt på placeringerne i Finalen, hvor det var meget tydeligt hvem der havde haft tid/mulighed/talent for at træne på finaleprogrammet, og dem der bare var med for "sjov". Lars Høi blev en fortjent vinder foran Peer Hinrichsen og med Sebastian Jessen på tredjepladsen. De fulde resultater kan ses nedenfor.

Der skal lyde en stor tak til Bording Airport og alle deltagerne for at få stævnet til at lykkedes godt, og måske allermest skal der lyde en stor tak til de dommere og skrivere der blev og hjalp med til at fuldføre finalen i FAI klassen. Det var måske ikke den mest optimale måde at gennemføre finalen på, men nu er vi da en erfaring rigere, og kan måske bedre beslutte hvordan vi til næste års stævner kan afholde finalen uden at den trækker ud til sidst på eftermiddagen om søndagen. En mulighed var, at flyve den tredje runde FAI om lørdagen, hvilket ville frigive lidt mere tid om søndagen til finalen, men det har vi resten af året til at diskutere.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

2012_BordingCup_Sport.pdf

2012_BordingCup_Nordic.pdf

2012_BordingCup_X.pdf

2012_BordingCup_FAI.pdf

2012_BordingCup_FAI_Final.pdf

2012_BordingCup_FAI_Total.pdf