• 25. oktober 2020

Indhold

Grenaa Cup 2013

Grenaa Cup 2013 blev afholdt i weekenden den 15. og 16. juni 2013 af Grenaa Modelflyveklub. Der var tilmeldt 15 piloter fordelt på fire klasser.

Grenaa Modelflyveklub har efterhånden arrangeret Grenaa Cup i mange år, og de arrangerede endnu engang et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben så alt gik som på skinner. Deres faciliteter er rigtigt fine hvilket alt andet lige gør det nemmere at afholde denne type stævner.

Der blev afholdt briefing lørdag morgen kl. 9 i fint vejr med let til frisk vind fra en overvejende sydlig retning, og dette vejr varede ved det meste af dagen. DMI havde varslet at der skulle komme et uvejr ind senere på eftermiddagen, så vi holdte på og fik fløjet så mange runder som muligt, og det lykkedes uden problemer at holde tidsplanen. Efter den tredje runde Sport, blev der holdt en lille frokostpause hvori der blev afholdt præmieoverrækkelse i Sport. Herefter fortsatte vi med anden runde FAI og første runde X.

Da vejret forsat var OK og der ikke blev lovet så godt vejr til om søndagen planlagde vi at flyve endnu en runde Nordic og FAI. Men da vi gik i gang med Nordic tiltog vinden og drejede over i sydøst, hvilket ikke gjorde forholdene nemmere. På et tidspunkt tog et vindpust fast i Peer Hinrichsens Xigris, der stod på jorden uden drivbatteriet monteret, og kastede den op i luften! Til alt held blev den grebet i luften af Mikkel Frank før den faldt ned på de bagved stående modeller, heldigvis uden skader af nogen art. Efter den sidste Nordic pilot havde landet blev det bestemt at udskyde FAI runden til søndag på grund af vindforholdene, der kun blev værre. Et stykke tid senere kom der en kraftig regnbyge ind over pladsen, så det var nok en rigtig beslutning at udskyde de sidste flyvninger til søndagen.

Kl. 18:30 kunne Grenaa Modelflyveklub med Grethe og Frode i spidsen endnu engang kunne byde på hyggelig fællesspisning i klubhuset, og det lykkedes som sædvanligt for Grethe og hjælpere at få alle folk bespist på fornemste manér med karbonader, kartofler og tilbehør til hovedret og citronfromage til dessert.

Det var blevet bestemt at starte op allerede kl. 8:30 søndag morgen for at få fløjet noget før det lovede regnvejr kom ind over Djursland. Det startede med rigtigt fint vejr, med frisk vind fra sydvest, og dette vejr varede ved indtil den sidste runde var fløjet, dog med tiltagende vind. Alle de planlagte flyvninger blev gennemført uden problemer, og omkring kl. 12:30 søndag eftermiddag, blev der afholdt præmieoverrækkelse i de sidste tre klasser.

Der skal lyde en stor tak til Grenaa Modelflyveklub samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

FAI_Grenaa_WinRes.pdf

Nordic_Grenaa_WinRes.pdf

Sport_Grenaa_WinRes.pdf

X_Grenaa_WinRes.pdf