• 29. oktober 2020

Falcon Cup 2014

Falcon Cup 2014 blev afholdt i weekenden den 30. og 31. august 2014 i Falcon i Veerst, der ligger i nærheden af Vejen. I år var Falcon Cup årets sidste stævne, og det blev endnu engang et rigtigt fint arrangement på trods af det noget ustadige vejr.

Som sædvanligt havde Falcon med Mikkel Frank i spidsen planlagt et rigtigt fint stævne med mange hjælpere og en rigtig god atmosfære. Der var denne gang tilmeldt 14 piloter i Nordic og FAI klassen, det var ellers planen at der også skulle være fløjet X-klasse, men der kom et afbud i sidste øjeblik så klassen måtte aflyses. Som det også har været tilfældet i resten af årets stævner, var der kun tilmelt en enkelt Sport pilot til Falcon Cup, så denne klasse blev desværre ikke fløjet.

De fleste piloter ankom allerede fredag eftermiddag og fik mulighed for at få nogle træningsture i fint vejr, dog med en jævn til frist vind fra syd. Under en træningstur fik Ole Kristensen pludselig "forstyrrelser" og foretog hurtigt en nødlanding. Efter landingen viste det sig at hans LiFe modtagerbatteri havde puffet en celle. Senere fredag aften undersøgte vi sagen nærmere, og det viste sig at årsagen til fejlen var at Ole havde fået forbyttet to ledninger på balancerstikket, som for nyligt var blevet skiftet, da det gamle var slidt. Det betød at hans lader kun have ladet på den ene celle i pakken, og da den anden celle efter nogle flyvninger var blevet fuldstændigt afladet gik modtageren periodisk i batteri-failsafe under flyvningen. Heldigvis overlede modellen i denne omgang!

Lørdag var der lovet bygevejr det meste af dagen, men på trods af det lykkedes det os at komme i gang med første runde Nordic omkring kl. 9:30 i en jævn til frisk vind fra syd. Skydækket var lidt lavt så i visse tilfælde blev modellerne lidt utydelige i de lavtliggende skyer. Efter første runde Nordic holdte vi en lille pause for at se om lofthøjden blev bedre, så der kunne flyves FAI. Efter pausen gik Ole I luften for at flyve en prøverunde for dommerne, men efter nogle få manøvrer forsvandt han I skyerne og måtte lande igen. Efter endnu en lille pause prøvede Ole igen, og denne gang var der højde nok og han kunne færdiggøre runden. I den sidste manøvre, der er en Avalance med en snaprulning på toppen, mistede Ole dog fuldstændig kontaken til modellen og vi stod alle måbende og så til mens modellen langsomt nærmede sig jorden i cirkler og forsvandt bag et læhegn. Den efterfølgende "havarikommision" havde i første omgang mistanke til batteriregulatoren, da vi kunne få modtageren til at slukke ved at puffe lidt til den, men da vi fik lidt mere demonteret viste det sig at det ikke var regulatoren men derimod en fejl i batteristikket (UNI stik) på selve modtagerbatteripakken. Efter demontering viste det sig, at der ikke var nogen fjedervirkning i ét af de små hunstik, så den mindste bevægelse af stikket var forskellen på succes og fiasko! Denne modtagerbatteripakke, som lige var blevet monteret på grund af det tidligere problem med LiFe pakken, havde tidligere været monteret i Oles Sensation dobbeltdækker, der også var havareret tidligere på året. Dengang kunne man ikke finde en årsag til havariet, men efterfølgende må man nok konkludere, at det sandsynligvis er samme dårlige batteristik, som også var årsag til dette havari. Surt!

Efter chokket havde fortaget sig kunne vi komme i gang med FAI runden, og bortset fra en enkelt afbrydelse på grund af lavt skydække lykkedes det at få fløjet hele runden. Selv Ole fik fløjet da Joen Pedersen havde tilbudt ham at han kunne låne sin Spark EVO II, og taget i betragtning at Ole ikke havde fløjet med modellen før gik hans flyvning fint.

Omkring middagspausen kom der et større og kraftigt regnvejr ind over Veerst og vi blev nødt til at holde en lidt længere middagspause. Efter regnvejret kom vi dog i gang igen i lidt mere klart vejr, og det lykkedes os at flyve yderligere to runder Nordic og én runde FAI om lørdagen, så vi kun manglede én runde Nordic og to runder FAI til om søndagen.

Der var som sædvanligt hyggelig fællesspisning lørdag aften. Mikkel havde haft gang i kødgryderne i ugen op til stævnet og lavet lasagne i rigelige mængder til hele forsamlingen, det var rigtigt lækkert. Herefter fortsatte lækkerierne da Benthe og KIL var værter for en gang æblekage med Frosties som drys, i anledning af KIL's fødselsdag, mums! Det blev en hyggelig aften, som blev krydret med godt humør og gode drikkevarer...

Søndag startede vi med tredje runde FAI i næsten helt stille vejr, men dog stadigvæk med et lidt lavt skydække. Dette vejr fortsatte resten af søndagen, og den lave vind gjorde, at der blev vist noget meget fin flyvning i begge klasser. På trods af nogle få afbrydelser på grund af de lave skyer lykkedes det at få de sidste runder gennemført så vi var klar til præmieoverrækkelsen omkring kl. 15.

Der skal lyde en stor tak til Falcon for det fine stævne, og vi håber vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

FAI_FalconCup_WinRes.pdf

Nordic_FalconCup_WinRes.pdf

/media/374500/fai_falconcup_winres.pdf