• 25. november 2020

Indhold

Jysk Mesterskab 2014

Jysk Mesterskab 2014 blev afholdt i weekenden den 3. og 4. maj 2014 i Haderslev RC Modelflyveklub. Der var tilmeldt 13 piloter fordelt på tre klasser, FAI, Nordic og X-klassen. Idet der til 2014 sæsonen er rykket en del piloter op i Nordic klassen fra Sport, var der denne gang kun tilmeldt en enkelt pilot i Sport klassen, så vi var desværre nødt til at aflyse Sport.

Haderslev RC har afholdt mange kunstflyvningskonkurrencer igennem årene, og da både banen og faciliteterne er rigtig fine, gør det klubben til et ideelt sted at afholde kunstflyvningskonkurrencer.

Vejret i ugen op til stævnet havde været rigtigt fint med klar himmel, moderat vind og temperaturer op til 20°C flere steder, men der var lovet et vejrskifte sidst på ugen med koldere og mere skyet vejr, hvilket skulle vise sig at holde stik.

De fleste ankom fredag eftermiddag i flot men lidt koldt vejr, men med meget lidt vind, så der blev trænet på livet løs eftermiddag og aften. Til 2014 sæsonen er der nye flyveprogrammer i både FAI, Nordic og X klassen, så lidt ekstra træning er altid en god ting.

Lørdag startede overskyet med lavere temperaturer og med mere frisk vind fra vest. Kl. 10 blev der holdt briefing, og kort herefter kom konkurrencen i gang. I løbet af dagen tiltog vinden, og fordi det var noget overskyet kom temperaturen heller ikke særligt højt op, så det var en kold omgang for både piloterer, dommere og skrivere. Ikke desto mindre forløb flyvningerne planmæssigt, og det lykkedes os at blive færdige med de planlagte flyvninger ved 17 tiden.

Lørdag aften blev der afholdt hyggelig fællesspisning, og på grund af temperaturen var vi rykket ind i klubhuset, hvor det lige akkurat lykkedes at få plads til de ca. 25 personer. Der blev serveret Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter og smørsovs. Det var en rigtig fin aften med masser af god mad og en rigtig god positiv stemning.

Søndag startede ligesom lørdag med overskyet vejr, men vinden var aftaget lidt, så det var lige knapt så koldt. Det lykkedes alle at komme igennem flyvningerne uden de store problemer, og ved 14 tiden var vi klar til præmieoverrækkelsen i de tre klasser. Resultaterne kan findes nedenfor og Ranglisten er ligeledes blevet opdateret.

Der skal lyde en stor tak til Haderslev RC Modelflyveklub samt klubbens repræsentanter for at afholde et fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

FAI_JM_2014_WinRes.pdf

Nordic_JM_2014_WinRes.pdf

X_JM_2014_WinRes.pdf