• 27. september 2020

NFK Cup 2014

NFK Cup 2014 blev afholdt i weekenden den 2. og 3. august 2014 i NFK i Langstrup Mose. Der var denne gang tilmeldt 18 piloter fordelt på fire klasser, inkl. to nye ansigter nemlig Allan Hansen fra RFK og Kim Jensen fra Greve, begge erfarne piloter indefor hver deres felt (IMAC og Heli), men nye i F3A regi. Desværre måtte Michael Gibson fra NFK melde afbud lørdag morgen, da han endnu engang havde fået bøvl med maskineriet, så det endte med 17 piloter totalt.

NFK arrangerede som sædvanligt et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben, så alt gik som på skinner. Vejrudsigten havde op til stævnet lovet fint vejr om lørdagen men regn om søndagen, så vi satsede på at få fløjet så meget som muligt om lørdagen.

Lørdag morgen kl. 10 blev der afholdt briefing i solskin og kort efter blev den første runde startet op i en jævn vind, der blæste fra sydøst, hvilket vil sige rimeligt lige ned ad banen. Vinden var relativt turbulent, så det var vigtigt, at holde en rimeligt høj bundlinie for at undgå at modellerne blev for kraftigt påvirket. Vi holdt på med flyvningerne i et raskt tempo og det lykkedes at få fløjet to runder Nordic, to runder FAI samt en runde sport før vinden tiltog yderligere til frisk/hård vind og drejede mød øst. Efter den anden runde FAI blev det bestemt at holde en times pause for at se om vinden ville lægge sig igen, men det gjorde den ikke, så det blev ikke til mere flyvning lørdag. Til alt held havde vejrudsigten i mellemtiden ændret sig, og nu blev der lovet høj sol og op til 28°C søndag.

Lørdag aften blev der som sædvanligt afholdt hyggelig fællesspisning i det store telt på pladsen, denne gang med lækker mad fra Kokken & Jomfruen.

Søndag var vinden aftaget noget og den var drejet en anelse mere mod øst, men der var fortsat høj sol, så vi kom i gang med flyvningerne ca. kl. 10:00. Der manglede fortsat mange flyvninger, så der blev holdt et højt tempo uden de store pauser. Den knap så kraftige vind om søndagen betød, at der blev vist nogle fine flyvninger i alle klasser og der var kamp om placeringerne. Ca. 16:30 var den sidste flyvning overstået og der kunne efter lidt pointudregning afholdes præmieoverrækkelse.

Der skal lyde en stor tak til NFK samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

2014_Sport_NFK_WinRes.pdf

2014_Nordic_NFK_WinRes.pdf

2014_FAI_NFK_WinRes.pdf

2014_X_NFK_WinRes.pdf