• 30. oktober 2020

Falcon Cup 2015

Falcon Cup 2015 blev afholdt i weekenden den 9. og 10. maj 2015 i Falcon i Veerst, der ligger i nærheden af Vejen. I år var Falcon Cup igen årets første stævne, og det blev som sædvanligt et rigtigt fint arrangement på trods af det noget ustadige vejr.

Som sædvanligt havde Falcon med Mikkel Frank i spidsen planlagt et rigtigt fint stævne med mange hjælpere og en rigtig god atmosfære, men der var denne gang desværre kun tilmeldt 11 piloter i Nordic og FAI klassen, på grund af nogle sene afbud. Som det også var tilfældet sidste år var der ikke tilmeldt nok piloter til afholdelse af X og Sport-klassen.

De fleste piloter ankom allerede fredag eftermiddag og fik mulighed for at få nogle gode træningsture i rigtig fint vejr.

Lørdag var der lovet bygevejr det meste af dagen, og denne gang holdt vejrudsigten desværre stik, så først omkring kl. 16:30 om eftermiddagen klarede det op så vi kunne komme i gang med flyvningerne. Den friske vind kom dog på tværs af banen bagfra piloten, så det gav nogle udfordringer både under flyvningen og i sædeleshed ved landingerne, fordi luften var meget turbulent ved banebegrænsningen. På trods af at vi kom sent i gang lykkedes det dog at få fløjet to runder Nordic og én runde FAI før aftensmaden.

Der var som sædvanligt hyggelig fællesspisning lørdag aften, og denne gang blev der serveret flæskesteg med sprøde svær samt rødkål, kartofler og brun sovs til hele forsamlingen, det var super lækkert! Herefter blev der serveret is til deserten. Det blev endnu engang en hyggelig aften, som blev krydret med godt humør og gode drikkevarer...

Søndag var vejret klaret op, så vi kunne komme i gang med den første runde ca. 9:15. Der var en flot blå himmel at flyve på, men i løbet af morgenen havde vinden tiltaget til en frisk til hård vind, som dog kom lige ned ad banen fra vest. Dette vejr fortsatte resten af søndagen, og på trods af den kraftige vind blev alle flyvningerne afviklet uden uheld og forsinkelser, vi var klar til præmieoverrækkelsen omkring kl. 15.

Der skal lyde en stor tak til Falcon for det fine stævne, og vi håber vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

FAI_FalconCup_2015.pdf

Nordic_FalconCup_2015.pdf

/media/374500/fai_falconcup_winres.pdf