• 30. september 2020

Grenaa Cup 2015

Grenaa Cup 2015 blev afholdt i weekenden den 27. og 28. juni 2015 af Grenaa Modelflyveklub. Der var tilmeldt 12 piloter med 6 i FAI klassen og 6 i Nordic klassen. Desuden blev der denne gang samtidig afholdt IMAC stævne i klasserne Basic, Sportsman og Intermediate, så det endte med, at der i alt var tilmeldt 25 piloter til Grenaa Cup denne gang.

Grenaa Modelflyveklub har efterhånden arrangeret Grenaa Cup i mange år, og de arrangerede endnu engang et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben så alt gik som på skinner. Deres faciliteter er rigtigt fine hvilket alt andet lige gør det nemmere at afholde denne type stævner.

Idet der skulle foretages relativt mange flyvninger, blev der afholdt briefing kl. 9 begge dage. For at optimere tiden blev det bestemt, at der skulle flyves skiftevis en IMAC og en F3A klasse, og at vi skulle forsøge at holde skiftene så korte som muligt.

Lørdag morgen kl. 9:30 gik vi i gang med de første flyvninger i overskyet vejr, men med relativt lav vind fra en sydøstlig retning, og dette vejr varede ved det meste af dagen. Der kom en overgang en let regnbyge på ca. en halv time, men ellers blev vi forskånet for regn, på trods af at vejrudsigten havde lovet en del regn om eftermiddagen.

Det fik rigtigt fint med skiftevis at flyve den éne og den anden klasse, og vi holdt tidsplanen stort set uden stress, så det var en behagelig overraskelse. Vi nåede endda en 3. runde Basic om lørdagen, så der skulle flyves en runde mindre søndag. Omkring kl. 17:30 landede den sidste pilot, og herefter var der fri træning op til aftensmaden.

Ca. kl. 18:30 kunne Grenaa Modelflyveklub med Grethe og Frode i spidsen endnu engang byde på hyggelig fællesspisning i klubhuset, og det lykkedes som sædvanligt for Grethe og hjælpere at få alle folk bespist på fornemste manér med karbonader, kartofler og tilbehør til hovedret og citronfromage til dessert. Jeg tror alle IMAC piloterne blev meget positivt overraskede over denne traditionsbundne Grenaa Cup festmiddag, og det blev i det hele taget en rigtig hyggelig aften.

Søndag morgen gik vi igang med første flyvning kl. 9:20, og ellers så fortsatte vi hvor vi slap lørdag eftermiddag, med 3. runde Nordic. Vinden var i løbet af natten gået over i en let vind fra vest, men det var fortsat overskyet og også lidt koldt, årstiden taget i betragtning. I løbet af dagen klarede det dog noget op, og samtidig så steg temperaturen til et mere tåleligt niveau, så de store jakker kunne komme af igen. Stille og roligt blev tidsplanen holdt, og alle de planlagte flyvninger blev gennemført uden problemer, og omkring kl 16:30 søndag eftermiddag, blev der afholdt præmieoverrækkelse i samtlige klasser.

Der skal lyde en stor tak til Grenaa Modelflyveklub samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne i de fine faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen


F3A resultater:

FAI_GrenaaCup_2015.pdf
Nordic_GrenaaCup_2015.pdf


IMAC resultater: /elite/kunstflyvning/imac-danmark.aspx