• 27. november 2020

Indhold

Jysk Mesterskab 2015

Jysk Mesterskab var 2015's sidste stævne, og blev afholdt i weekenden den 29. og 30. august 2015 i Brønderslev Modelflyveklub nord for Ålborg. Der var tilmeldt 9 piloter i FAI og Nordic. Idet dette var årets sidste stævne og der var hård kamp om placeringerne skulle DM guldet afgøres i både Nordic og FAI denne weekend.

Det var første gang i nyere tid at der blev afholdt et F3A stævne i Brønderslev Modelflyveklub, og der mødte piloterne en glædelig overraskelse, da både banen og faciliteterne var rigtig fine. Der er en stor og fin asfalt bane samt et næsten nyt klubhus med el, vand, toilet og bad. Meget fornemme faciliteter, måske de fineste i Danmark.

De fleste ankom fredag eftermiddag i fint men lidt blæsende vejr. I løbet af eftermiddagen blev der mærket baner op, så vi havde noget at flyve efter. Idet asfaltbanen ligger Nord-Syd opmærkede vi også en bane i Øst-Vestgående retning på det store græsareal uden for asfalten, for at kunne flyve de første runder uden at få solen ind i sektoren.

Lørdag startede i flot vejr, men med en jævn til frisk vind fra en sydvestlig retning. Kl. 9:30 blev der holdt briefing, og kl. 10 kom konkurrencen i gang. Efter den første runde Nordic og FAI var solen kommet ind i sektoren, og derfor blev der holdt en forlænget frokostpause indtil kl. 13, hvor solen var kommet ud af sektoren på asfaltbanen. Herefter fløj vi på denne bane resten af dagen.

Idet vi ikke var så mange deltagere, havde vi planlagt, at vi ville forsøge at flyve alle fire runder om lørdagen, så vi kunne bruge søndagen til trimflyvning og træning af de to nye flyveprogrammer, der skal flyves næste år i Nordic og FAI. På trods af den forlængede pause lykkedes det at flyve alle runderne om lørdagen, og kl. ca. 17:30 landede den sidste pilot.

Lørdag aften blev der traditionen tro afholdt hyggelig fællesspisning i klubhuset, hvor der var god plads til alle. Der blev serveret lækker mad i form af mørbradgryde med pariserkartofler og salat samt is til dessert. Det var en rigtig fin aften med masser af god mad og en rigtig god positiv stemning.

Efter spisningen blev der afholdt præmieoverrækkelse, hvor de nye jyske mestre samt danmarksmestre kunne kåres.

I Nordic klassen vandt Michael Gibson fra NFK stævnet og også DM, men da han bor på Sjælland blev Anders Rasmussen på andenpladsen jysk mester. Tillykke til dem begge.

I FAI klassen vandt Ole Kristensen fra Haderslev RC stævnet og blev dermed både Dansk og Jysk mester 2015, tillykke med det. Resten af resultaterne kan findes på linkene nedenfor.

Efter præmieoverrækkelsen blev der hygget resten af aftenen og bl.a. indtaget diverse alkoholiske drikke.

Søndag var det kanon-vejr lige fra morgenstunden med næsten ingen vind samt høj sol. Efter en fin morgenmad kom vi i gang med træningen af de nye programmer, hvor de forskellige figurer blev diskuteret og fløjet, alt i alt en rigtig fin dag, som jeg tror alle fik noget ud af. Vi planlægger at lave en træningsweekend med fokus på de nye programmer den 26. og 27. september 2015 i Haderslev RC, så det kan være vi ses der. Yderligere information bliver lagt på forum inden længe.

Sidst men ikke mindst skal der lyde en stor tak til Brønderslev Modelflyveklub samt klubbens repræsentanter for at afholde et rigtigt fint stævne med gode faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen

 

Resultater:

FAI_JM_2015.pdf

Nordic_JM_2015.pdf