• 29. november 2020

Fyn Open 2016

Weekenden den 21. og 22. maj 2016 blev der for første gang afholdt Fyn Open i F3A kunstflyvning. Det var denne gang Fyns Modelflyveklub, der ligger ved Fraugde lige uden for Odense, der inviterede og stillede med en smuk nyklippet bane på 120x100 meter. Sidste gang vi var på Fyn for at flyve kunstflyvningskonkurrence var det i 2010, så det var på høje tid vi vendte tilbage til det fynske. I nærheden af banen ligger Fraugde MC, og her fik vi lov til at campere samt afholde den traditionsrige fællesspisning lørdag eften.

Der var tilmeldt 11 piloter med 6 piloter i Nordic klassen og 5 piloter i FAI klassen. Konkurrencen startede med briefing kl. 9 lørdag morgen, og på grund af det relativt lille antal piloter bestemte vi os for at flyve tre runder i begge klasser om lørdagen, og så den sidste fjerde runde om søndagen, så vi kunne blive tidligt færdige om søndagen.

Som sagt så gjort, og vi kom fint i gang med stævnet ca. kl. 9:30 lørdag formiddag. Der gik dog ikke længe før en af Nordic piloterne måtte foretage en kontrolleret nødlanding idet en full-size rundtflyvnings helikopter pludselig kom flyvende langsomt ind over pladen i meget lav højde. Det gentog sig et par gange i løbet af formiddagen, men efter det lykkedes for én af klubbens medlemmer at komme i kontakt med ejeren af helikopteren, blev heli-piloten bedt om at flyve i en bue uden om modelflyvepladsen og herefter var der ingen problemer resten af dagen.

Vinden var om lørdagen jævn til frisk fra en syd-sydvestlig retning, og idet banen ligger stik øst-vest med en skov lige bagved, var der fint med læ i pilotfeltet og på banen, men når man kom fri af træerne, kunne man godt mærke, at der var en del rygvind, så de fleste piloter kæmpede med at holde modellen inde på idealafstanden på mellem 150 og 175 meter. Vindretningen til trods blev der fløjet nogle fine flyvninger, og der var kamp om placeringerne i begge klasser, især i Nordic klassen lå de fire bedst-placerede meget tæt på hinanden.

Bortset fra vindretningen var vejret fint, det var lettere overskyet med lidt sol ind imellem, men det var lunt, så det var ikke nødvendigt med Hansholm habitten denne gang. Der kom et par enkelte små dråber sidst på eftermiddagen, men det var ikke noget at tale om. Ved 16-tiden var vi færdige med dagens flyvninger og der var herefter fri træning indtil kl. 18.

Kl. 19 lørdag aften blev der afholdt hyggelig fællesspisning i Fraugde MC's klubhus. Er par af Fyns Modelflyveklubs medlemmer havde dækket op til fest og stået for madlavningen, og der var en rigtig god stemning, samt rigeligt med mad, drikkevarer og hjemmelavet is til desert.

Om søndagen blev sidste runde Nordic og FAI fløjet i ca. samme vindretning som om lørdagen, men nu kom solen også frem, så vi kunne afslutte stævnet i høj sol med over 20 grader. Den sidste pilot landede omkring kl. 11:15 og ca. en halv time senere  kunne vi afholde præmieoverrækkelse. Resultaterne for Fyn Open kan findes på nedenstående link.

Der skal lyde en kæmpe tak til Fyns Modelflyveklub og klubbens repræsentanter for at have afholdt Fyn Open i kunstflyvning. Vi håber meget på, at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen


Resultater:

FAI_FynOpen_2016.pdf


Nordic_FynOpen_2016.pdf