• 28. november 2020

Indhold

Fyn Open 2017

Weekenden den 12. og 13. august 2017 blev der for anden gang afholdt Fyn Open i F3A kunstflyvning. Det var igen Fyns Modelflyveklub, der ligger ved Fraugde lige uden for Odense, der inviterede og stillede bane til rådighed. I nærheden af banen ligger Fraugde MC, og her fik vi lov til at campere samt afholde den traditionsrige fællesspisning lørdag eften.

Der var tilmeldt 10 piloter med 1 i Sport, 4 i Nordic og 5 i FAI klassen. Konkurrencen startede med briefing kl. 9 lørdag morgen, og på grund af det relativt lille antal piloter havde vi planlagt at flyve tre runder i alle klasser om lørdagen, og så den sidste runde om søndagen, så vi kunne blive tidligt færdige. Vejrudsigten så dog ikke for god ud, og lovede regn omkring kl. 13 lørdag eftermiddag.

Vi kom fint i gang med stævnet ca. kl. 9:45 lørdag formiddag, og på trods af truende skyer kom der ikke nogen regn i løbet af formiddagen. Vinden var svag fra en syd-vestlig retning om lørdagen, så det gav ingen problemer. Flyvefeltet var drejet lidt i forhold til sidste år for at mindske nabogener, men det gav ikke de store problemer for piloterne, og der blev fløjet nogle fine flyvninger med kamp om placeringerne.

Ca. kl. 13, lige efter de første to komplette runder var fløjet, begyndte regnen dog, og den fortsatte mere eller mindre konstant de næste 4 timer. Efter en times tid blev det bestemt at udskyde resten af flyvningerne til søndag, og i stedet blev tiden brugt på at oversætte de nye flyveprogrammer til Nordic og FAI, der skal flyves fra næste år.

Kl. 19 lørdag aften blev der afholdt hyggelig fællesspisning i Fraugde MC's klubhus. Ella og Joen havde dækket op til fest og stod for madlavningen, og der var en rigtig god stemning, samt rigeligt med mad, drikkevarer og hjemmelavet is til desert.

Om søndagen blev de sidste to runder Nordic og FAI fløjet. Vejret var klaret op, men vinden var også tiltaget en hel del, så det gav nogle udfordinger med tubulens etc. Den sidste pilot landede omkring kl. 12 og en lille times tid senere kunne vi afholde præmieoverrækkelse. Resultaterne for Fyn Open kan findes på nedenstående link.

Der skal lyde en kæmpe tak til Fyns Modelflyveklub og klubbens repræsentanter for at have afholdt Fyn Open i kunstflyvning. Vi håber meget på, at vi må komme igen ved en senere lejlighed.

På vegne af styringsgruppen,
Morten LaugesenResultater:

FAI_FynOpen_2017.pdf

Nordic_FynOpen_2017.pdf

Sport_FynOpen_2017.pdf

FAI_FynOpen_2017.pdf
Nordic_FynOpen_2017.pdf
Sport_FynOpen_2017.pdfFAI_FynOpen_2017.pdf
Nordic_FynOpen_2017.pdf
Sport_FynOpen_2017.pdf