• 30. november 2020

Indhold

Grenaa Cup 2017

Grenaa Cup 2017 blev afholdt i weekenden den 24. og 25. juni 2017 af Grenaa Modelflyveklub. Der var tilmeldt 11 piloter med 4 i FAI klassen, 6 i Nordic klassen og en enkelt i Sport. Ligesom i 2015 blev der denne gang samtidig afholdt IMAC stævne i klasserne Basic, Sportsman og Intermediate, så det endte med, at der i alt var tilmeldt 18 piloter til Grenaa Cup.

Grenaa Modelflyveklub har efterhånden arrangeret Grenaa Cup i mange år, og de arrangerede endnu engang et rigtigt fint stævne, og stillede med en del hjælpere fra klubben, så alt gik som på skinner. Deres faciliteter er rigtigt fine hvilket alt andet lige gør det nemmere at afholde denne type stævner.

Der blev der afholdt briefing kl. 9 om lørdagen, og for at optimere tiden blev det bestemt, at der skulle flyves skiftevis en IMAC og en F3A klasse, og at vi skulle forsøge at holde skiftene så korte som muligt. Lørdag morgen kl. 9:30 gik vi i gang med de første flyvninger i overskyet vejr og med en jævn vind fra en vestlig retning. I løbet af dagen klarede det noget op, men desværre tiltog vinden også, så sidst på dagen blev det noget mere udfordrene at tegne manøvrerne pænt på himmelen.

Det fik rigtigt fint med skiftevis at flyve den ene og den anden klasse, og da vi havde færdiggjort to komplette runder var der så god tid, at vi bestemte os for at flyve 3. runde Nordic og FAI om lørdagen. Vejrudsgiten for søndag lovede endnu mere blæst, så det var fint, at der skulle flyves lidt færre runder om søndagen. Omkring kl. 17:30 landede den sidste FAI pilot, og herefter blev der gjort klar til aftensmaden.

Ca. kl. 18:30 kunne Grenaa Modelflyveklub med Grethe og Frode i spidsen endnu engang byde på hyggelig fællesspisning i klubhuset, og det lykkedes som sædvanligt for Grethe og hjælpere at få alle folk bespist på fornemste manér med karbonader, kartofler og tilbehør til hovedret samt citronfromage til dessert. Det blev som sædvanligt en rigtig hyggelig aften hvor snakken gik lystigt hen over spisebordet.

Søndag morgen gik IMAC piloterne igang med første flyvning kl. 8:30, de skulle flyve det ukendte program i deres 3. runde. Vinden var som lovet tiltaget noget i forhold til lørdag, så det var udfordrene for alle piloter. Efter IMAC piloterne var færdige med det ukendte program blev 4. runde Nordic og FAI fløjet i endnu mere vind. Vi var færdige ca. kl. 12, og på grund af den tiltagende vind bestemte IMAC piloterne sig for at sløjfe den 4. runde, så det endte med at vi var tidligt færdige om søndagen. Efter frokost blev der afholdt præmieoverrækkelse i først IMAC og sidenhen F3A klasserne, hvorefter folk så småt begyndte at vende snuden hjemad.

Der skal lyde en stor tak til Grenaa Modelflyveklub samt alle klubbens repræsentanter for at afholde endnu et rigtigt fint stævne i de fine faciliteter. Vi håber på at vi må komme igen næste år.

På vegne af styringsgruppen,
Morten Laugesen


F3A resultater:

FAI_GrenåCup_2017.pdf
Nordic_GrenåCup_2017.pdf
Sport_GrenåCup_2017.pdf